003.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО вимагає щоденно звітувати йому про стан захворюваності на грип та ГРВІ серед сумчан.

Відповідне доручення під час щопонеділкової апаратної наради при міському голові отримали в. о. начальника відділу охорони здоров’я Олена ЧУМАЧЕНКО та начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО.

Вони доповіли про стан захворюваності на грип та ГРВІ серед дорослих сумчан та дітей шкільного і дошкільного віку.

За словами Олени Чумаченко, за минулий тиждень у Сумах зареєстровано 1866 випадків захворювання на ГРВІ, що на 3,6% більше, ніж попереднього тижня. Серед тих, хто захворів, 67% – діти. На 18% збільшилась захворюваність серед дітей шкільного віку. Загалом показники захворюваності по місту на 20% нижче порогового рівня. Минулого тижня госпіталізовано 120 сумчан, серед них 85% – діти.

У стаціонарних відділеннях повністю заповнені інфекційні ліжка. Тож за потреби, повідомила Олена Чумаченко, в інших відділеннях буде перепрофільовано ліжка по інших відділеннях.

Як повідомила Антоніна Данильченко, станом на п’ятницю серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів захворіло 800 осіб, що становить 10,5% від загальної кількості дітей шкільного віку.

Зі слів начальника управління освіти і науки, на сьогодні на карантин закрита школа № 12, у деяких навчальних закладах призупинено проведення уроків лише в деяких класах. Серед таких школи № 27, № 26, № 9, № 29. Міський голова наголосив, що питання захворюваності контролюватиме особисто.

«Щоденно маєте надавати мені звіт щодо кількості хворих у місті. Якщо є потреба, то перепрофільовуйте ліжка в інших відділеннях з тим, аби хворі отримували всі необхідні медичні послуги у лікарні», – звернувся Олександр Лисенко до в. о. начальника відділу охорони здоров’я та начальник управління освіти і науки.