006.jpg

Під час щопонеділкової апаратної наради 12 лютого міський голова Олександр ЛИСЕНКО вкотре наголосив на необхідності очищення від снігу та посипанні тротуарів всіма обслуговуючими організаціями міста.

"Наразі першочерговим завданням для всіх обслуговуючих організацій є очистка і посипання тротуарів – це заходи, спрямовані на підвищення рівня безпеки та поліпшення комфорту жителів. А нам потрібно контролювати виконання робіт із очистки тротуарів по всьому місту на територіях всіх обслуговуючих організацій», – зауважив керманич міста.

Окремо Олександр Лисенко зупинився на виконанні доручення міського голови щодо перевірки стану очищення тротуарів від снігу та льоду і використання протиожележних засобів на території 9-12 мікрорайонів.

Заступник директора департаменту інфраструктури міста Віктор ПАВЛЕНКО, повідомив, що станом на ранок тротуари очищені та посипані протиожеледною сумішшю.

«Департамент інфраструктури міста заключив договір з КП «Шляхрембуд» на утримання тротуарів у зимовий період. І відповідно, після випадіння снігу тротуари прибираються вчасно. Більше того, визначені чергові по департаменту, які кожного вихідного дня контролюють це питання і співпрацюють з обслуговуючими організаціями, комунальними підприємствами, які обслуговують місто в межах комунального замовлення, – повідомив Віктор Павленко. – Разом з тим, минулої п’ятниці всі обслуговуючі організації міста отримали телефонограму стосовно посипки тротуарів, доріжок на закріплених територіях у вихідні дні у зв’язку зі змінами погодних умов. І аналіз сьогодні зранку показав, що загалом стан по місту задовільний».

Детальніше про виконання робіт з очищення тротуарів саме на території 9-12 мікрорайонів доповіла головний інженер ПРБП «Рембуд» Галина СОЦКА.

За її словами, згідно з дорученням міського голови минулого тижня була проведена перевірка. На момент перевірки складений акт про те, що виходи до тротуарів були очищені від льоду до асфальтового покриття. «Ми в суботу і неділю виходили на роботу, прибирали тротуари, звітували про виконання. Тож вже з вчорашнього вечора все очищено і посипано», – поінформувала Галина Соцка.

«По 9-12 мікрорайонам ми зробили перевірку, роботи виконані, проте нам потрібно, щоб так було по всьому місту», – зазначив Олександр Лисенко.

Тож він залишив дане питання на контролі до кінця зимового періоду і доручив департаменту інфраструктури міста контролювати виконання робіт по очистці тротуарів на територіях всіх обслуговуючих організацій по всіх мікрорайонах та щосереди доповідавати про перевірку і стан тротуарів щосереди доповідавати про перевірку і стан тротуарів.