007.jpg

Виконавчий комітет під час чергового засідання 20 лютого схвалив звіт про виконання міського бюджету за 2017 рік.

Про основні показники головного кошторису Сум минулого року доповіла заступник директора департаменту фінансів, економіки та інвестицій Любов СПІВАКОВА.
За її словами, за вказаний період міський бюджет було виконано у сумі 2,9 млрд гривень. До Загального фонду надійшло 2,8 млрд грн., а до Спеціального фонду – 103,7 млн гривень.

Член виконавчого комітету Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ пояснив, що попри те, що доходи міського бюджету минулого року склали 2,9 млрд грн, лише половина цих коштів – це власні надходження, яке місто використовувало на вирішення власних проблем. Решта – це субвенції, трансферти.

Відповідаючи на питання секретаря міської ради Андрія БАРАНОВА щодо отримання субвенцій на виконання делегованих державою повноважень у медичній та освітній галузях, Любов Співакова зауважила, що по другій кошти державного бюджету могли спрямовуватись виключно на оплату праці педагогічних працівників, решту зарплат і витрат фінансували з міської скарбниці. Загальна ж сума державної субвенції на освітню та медичну галузі у минулому році склала 7,9 та 60 млн гривень відповідно.

Видаткова частина дорівнювала 3,1 млрд грн. і складалась із 2,8 млрд грн. надходжень минулого року та 300 млн грн., які перейшли від вільного залишку 2016 року. До цільового фонду було залучено 999,2 тис. гривень.

Станом на 1 січня поточного року обліковувалась заборгованість із заробітної плати по економічно-активним підприємствам у сумі 78,6 млн грн. (72,6 %). А це, відмітив Віктор Волонтирець, означає, що міський бюджет недоотримав податку з доходів фізичних осіб.

Така сама ситуація склалась і з платою за землю, заборгованість із якої наразі складає 81,4 млн гривень.

Заслухавши детальний звіт департаменту фінансів, економіки та інвестицій та з’ясувавши наявні питання, члени виконавчого комітету затвердили даний проект рішення. Відтепер його мають схвалити депутати міської ради.