005.jpg

У сумському ЦНАПі підбили підсумки роботи минулого року та окреслили плани на майбутнє.

Під час апаратної наради при міському голові 26 лютого начальник управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми» Алла СТРИЖОВА прозвітувала про його роботу у минулому році.

За словами посадовиці, нині ЦНАП займає приміщення на 1-му та частково 2-му поверхах адміністративної будівлі на вул. Горького, 21. Cтруктура управління становить вісім відділів та один сектор, налічує 83 штатні одиниці. У зв’язку з розширенням на законодавчому рівні переліку адміністративних послуг, що надаються через ЦНАП, у 2017 році в складі управління були створені відділ з питань оформлення паспортних документів та сектор формування архівних справ.

Наприкінці серпня минулого року у Центрі запрацював відділ з питань оформлення паспортних документів. Станом на 1 січня поточного року тут прийнято документи на оформлення паспорта громадянина України для виїзду закордон від 3791 особи та паспорта громадянина України від 1009 осіб, надано більше 6000 консультацій. З початку роботи відділу до міського бюджету надійшло більше 3,5 млн грн. від отримання адміністративної послуги з видачі біометричних паспортів.

Окрім того, зазначила Алла Стрижова, протягом 2017 року в управлінні було надано 451135 адміністративних послуг, в тому числі документів дозвільного характеру – 47772, надано 872620 консультацій працівниками Центру і представниками адміністративних та дозвільних органів в приміщенні ЦНАП. До міського ж бюджету надійшло 17 млн гривень.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО поцікавився у начальника управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми», як триває підготовка до видачі техпаспортів громадянам – ще однієї адміністративної послуги, яку незабаром надаватиме ЦНАП.

На це Алла Стрижова відповіла: «Ці послуги мають зайти до ЦНАПу. Наразі розробляються нормативно-правова база і порядки, згідно з якими здійснюватимуться прийом документів та передача їх суб’єктам господарювання».

Разом із тим, Олександр Лисенко наголосив, що питання надання майданчика для огляду технічного стану автомобілів також має бути вирішено найближчим часом.