007.jpg

Сьогодні тимчасова комісія з перевірки роботи міського пасажирського транспорту під головуванням заступника міського голови Олександра ЖУРБИ підбила проміжні підсумки оглядів приватних автобусів, які курсують вулицями обласного центру.

Маршрути руху міського пасажирського транспорту та кількість транспортних засобів на маршрутах визначена рішенням виконавчого комітету міської ради від 21 червня 2016 року № 332 «Про організацію перевезення пасажирів на постійних міських маршрутах в м. Суми». Даним рішенням визначено 44 автобусних маршрути загального користування. На даний час відповідно до укладених договорів на перевезення приватні перевізники обслуговують 35 маршрутів, з яких один за тимчасовим договором, маршрут № 25 не обслуговується.

Створена Розпорядженням міського голови Олександра ЛИСЕНКА тимчасова комісія з перевірки роботи міського пасажирського транспорту у період із 2 по 14 березня проінспектувала 31 маршрут. Члени комісії побували, як і планувалось, на всіх кінцевих зупинках, загалом перевірили 243 автобуси. Матеріали всіх оглядів опрацьовані і наведені в таблицях по кожному перевізнику окремо.

Серед порушень, які зафіксувала комісія: кількість автобусів на маршрутах не відповідає договору; пошкоджена та потребує ремонту стеля; пошкоджена та потребує ремонту підлога; пошкоджені панелі; неповна інформація в салонах та відсутність паспортів маршруту, проте найбільше – це пошкоджена та потребує ремонту обшивка сидінь.

Результати перевірок будуть відображені у звіті, який комісія надасть міському голові.

Окрім цього, у понеділок, 19 березня, члени комісії проведуть нараду з перевізниками, щоб визначити терміни, до яких має бути усунуто виявлені під час перевірок недоліки та приведено автобуси в належний стан.