0010.jpg

Під час чергового засідання виконавчий комітет встановив тимчасовий скорегований тариф ТОВ «Сервісресурс» на послуги з організації збирання, вивезення побутових, великогабаритних та ремонтних відходів, що утворюються на території міста.

Зокрема тариф відкорегували за деякими складовими, серед яких витрати з оплати праці та витрати на пально-мастильні матеріали.

Відтепер мешканці багатоквартирних будинків за вивезення ТПВ будуть сплачувати 64,6 грн/м3, за вивезення великогабаритних відходів – 76,21 грн/м3, за вивезення ремонтних відходів – 180,46 грн/м3.

В середньому вартість цих послуг з розрахунку на одного мешканця  багатоповерхівки зросла на 22% – з 11,4 грн. за місяць до 13,92 гривень.

Для населення приватного сектору тариф на вивезення ТПВ скорегували на 24% і він тепер становить 60,64 грн/м3.

Установи та організації сплачуватимуть за цю послугу на 23% більше – 72,35 грн/м3.

Для інших споживачів тариф на вивезення ТПВ також скорегували на 23% – 93,66 грн/м3.

Під час голосування за даний проект рішення в. о. міського голови, член виконавчого комітету Володимир ВОЙТЕНКО наголосив: «Попри те, що дане підприємство прохало підвищити тариф більш, ніж вдвічі, проте ми вирішили тільки його відкорегувати. Розуміємо, що це рішення є необхідним, адже головна наша мета – аби місто не потопало у смітті».

У свою чергу член виконавчого комітету Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ додав: «Сьогодні ми лише корегуємо тариф. Адже на цьому наполягали самі мешканці, які брали участь у обговоренні. Діятиме він протягом двох місяців, до червня. Тобто до того часу, допоки не буде сформований новий економічно-обґрунтований тариф».

Ухвалене сьогодні рішення вступить в силу через 15 днів з моменту його оприлюднення.