002.jpg

У центральній частині Сум промоніторили стан благоустрою міста.

Таку роботу здійснила відповідна робоча група, створена Розпорядженням міського голови. До її складу увійшли заступник начальника управління архітектури та містобудування Ольга БОНДАРЕНКО, головний спеціаліст відділу з питань дизайну міського середовища управління архітектури та містобудування Дмитро КОСТЮК, начальник відділу розвитку комунального господарства департаменту інфраструктури міста Роман РЯБОКОНЬ, головний спеціаліст відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Зоя СОТНИК та головний спеціаліст відділу прес-служби департаменту комунікацій та інформаційної політики Марина ТЕРЕЩЕНКО.

Члени робочої групи працювали по вул. Воскресенській, вул. Соборній, площі Покровській, вул. Петропавлівській, вул. 1-ша Набережна р. Стрілка та сквері Покровському.

Перевіряли стан благоустрою центральної частини міста стосовно стихійної торгівлі, незаконного розміщення реклами та стану територій, прилеглих до підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності.

Кожен член робочої групи в межах повноважень визначив порушення, які були виявлені під час перевірки.

Зокрема, було з’ясовано, що дорожнє покриття вулиць Соборної та Воскресенської потребує поточного ремонту, з настанням сприятливих погодних умов необхідно здійснити фарбування малих архітектурних форм (лавок та урн), замінити пошкоджені елементи лавок, встановити додаткові лавки по вул. Соборній.

Потребують улаштування та ремонту пандуси на вулично-дорожній мережі по вул. Петропалівській, площі Покровській, перехресті вул. Набережна р. Стрілка-вул. Іллінська.

Разом із тим було встановлено, що пішохідні доріжки зазначених об’єктів, що утримуються за рахунок комунального замовлення, прибрані від снігу, урни своєчасно очищуються від сміття.

Зафіксували члени робочої групи і порушення у вигляді трикутних рекламних носіїв на опорах та дошок приватних оголошень на фасадах будинків, які розміщенні без дозволів, а також наявність рекламних засобів та вивісок, розміщених без погодження.

Під час перевірки були також зафіксовані випадки стихійної торгівлі, які найчастіше траплялись по вул. 1-ша Набережна р. Стрілка.

Матеріали моніторингу робоча група надасть на розгляд виконуючому обов’язки міського голови.