003.jpg

Весняний загальноміський місячник благоустрою розпочався у Сумах 1 квітня і триватиме до 1 травня.

Про організацію цьогорічної весняної толоки під час брифінгу 3 квітня розповіли заступник міського голови Ольга ВОЛОШИНА, заступник директора департаменту інфраструктури міста Віктор ПАВЛЕНКО та начальник управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Руслан ГОЛОПЬОРОВ.

Протягом місячника заплановані певні заходи, до яких залучать підприємства, установи, організації та структурні підрозділи міської ради.

Головною метою передбачених заходів загальноміського місячника є забезпечення належного санітарного стану та благоустрою, ліквідація несанкціонованих звалищ сміття та озеленення території міста.

«Вже 1 квітня ми розпочали місячник благоустрою і триватиме він до 1 травня. Хочеться акцентувати увагу на тому, що в цьому році погода нас не балує, проте сніг в основному вже зійшов, тому звертаємося з проханням долучатися та прибрати на закріплених територіях, щоб спільно ми зробили наше місто чистим та комфортним», – зауважила заступник міського голови Ольга Волошина.

Виконавчий комітет своїм рішення від 20 березня 2018 року № 176 затвердив план заходів. Усі підприємства, установи та організації міста мають забезпечити належний санітарний стан на територіях, закріплених та прилеглих до них, а мешканці приватного сектору – на розташованих поруч із домоволодіннями.

Як повідомив Віктор Павленко, в рішенні виконавчого комітету зазначено території, які закріплені і за структурними підрозділами міської ради, що приводитимуть їх до ладу, визначений перелік місць, де прибиратимуть заклади охорони здоров’я та заклади освіти. До відома голів квартальних комітетів також доведено завдання для жителів приватного сектору.

Разом із тим, управлінню капітального будівництва та дорожнього господарства доручили організувати роботу КП «Шляхрембуд» щодо очищення доріг від дорожнього змету, КП «Сумижилкомсервіс» – безоплатно приймати сміття, яке вивозитиметься з об’єктів благоустрою (вулиць, парків, скверів міста) та захоронювати на полігоні по складуванню ТПВ у Великому Бобрику.

А от вивезення зібраного сміття забезпечуватимуть житлово-комунальні підприємства, котрі займаються збирання та вивезенням ТПВ на території Сум відповідно до території обслуговування.

Традиційно під час місячника благоустрою влаштують і загальноміську толоку. Через несприятливі погодні умови її проведення відтермінували до 12 та 13 квітня. У разі потреби призначать додаткове загальне прибирання.

Посадовці закликали усіх небайдужих сумчан долучатись до наведення ладу в місті. Руслан Голопьоров наголосив, що Інспекція з благоустрою готова сприяти сумчанам у вирішенні організаційних питань, проте попрохав охочих взяти участь у толоці звертатись заздалегідь (вул. Нижньохолодногірська, 10, телефон: 70-06-05).

Начальник управління «Інспекції з благоустрою міста Суми» також підкреслив, що треба відповідально ставитися до прибирання на своїх територіях. «Інспекція з благоустрою притягатиме до відповідальності суб’єктів, які не виконують свої зобов’язання відповідно до Правил благоустрою та законодавства у сфері благоустрою», – сказав він.

За неприбрану територію передбачений штраф: 850-1700 грн. для юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців і 340-1360 грн. для фізичних осіб.

Про хід виконання рішення виконавчого комітету – прибирання та наведення належного санітарного стану під час проведення загальноміського місячника з благоустрою департамент інфраструктури міста прозвітує у травні.