002.jpg

У середу, 4 квітня, відбулись засідання комісії з розгляду заяв громадян з питань призначення житлових субсидій, пільг та соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам та  засідання комісії по розгляду заяв громадян з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.

Під час засідання члени комісії з розгляду заяв громадян з питань призначення житлових субсидій, пільг та соціальних виплат ВПО розглянули 71 пакет документів. Зокрема, було розглянуто заяви громадян з питань призначення соціальної допомоги та прийняття рішень про включення до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, інформації про адресу фактичного місця проживання пільговика.

По 62 справах, які стосувалися житлової субсидії, комісією прийнято позитивне рішення про її призначення,  по двох – про включення до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, інформацію про фактичне місце проживання пільговика. Також комісією були враховані виняткові обставини, які склалися в сім’ї, в результаті чого по двом справам призначили державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям.

З початку року комісією розглянуто 1818 заяв громадян, в результаті яких 1661 сім’ї призначено субсидії, 32 малозабезпеченим сім’ям надано державну соціальну допомогу, по 28 справах прийнято рішення про включення до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, інформацію про фактичне місце проживання пільговика.

Протягом аналогічного періоду минулого року було проведено 13 засідань комісії, на яких розглянуто 3071 заяву громадян з питання призначення субсидій та державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям (призначено соціальну допомогу 2927 сім’ям (2887 сім’ям надано субсидій та 40 сім’ям – допомогу), відмовлено у призначенні 139 сім’ям (133 сім’ям по субсидії та шести сім’ям – по допомозі), п’ять заяв в призначенні субсидії залишено без розгляду.

Крім того, 4 квітня відбулось чергове засідання комісії по розгляду заяв громадян з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.

Під час засідання комісії розглянуто 31 справу. За результатами засідання було вирішено чотирьом внутрішньо переміщеним особам призначити (відновити) пенсії, а також призначено 22 внутрішньо переміщеним особам щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг та інших видів державних соціальних виплат.

У зв’язку з відсутністю за фактичним місцем проживання та з інших причин, комісією відмовлено в призначенні (відновленні) пенсії двом громадянам.

З початку року проведено 14 засідань комісії, на яких було розглянуто 673 справи, в результаті яких 541 внутрішньо переміщеним особам призначено щомісячну адресну допомогу та інші види державних соціальних виплат, 93 особам призначено (відновлено) пенсію. Протягом аналогічного періоду 2017 року було проведено 12 засідань комісії, на яких розглянуто 769 справ. В результаті засідання комісії було ухвалено рішення призначити пенсії 71 особі, щомісячну адресну допомогу для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг та інших видів соціальних виплат 662 особам. Відмовлено 34 особам в призначенні різних видів соціальної допомоги.