004.jpg

Сьогодні члени міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалили рішення про припинення опалювального сезону з понеділка, 9 квітня.

До такого висновку дійшли з огляду на інформацію надану Сумським обласним центром з гідрометеорології, управлінням освіти і науки, відділом охорони здоров’я, Сумським міськуправлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області.

За словами начальника Сумського обласного центру з гідрометеорології Олександра ПОНОМАРЬОВА, найближчими днями середньодобова температура повітря перевищуватиме 8 С0. Але на вихідних очкуються опади, які з понеділка припиняться. Саме тоді подачу теплоносія до сумських багатоповерхівок і припинять.

Щодо закладів освіти, то школи від опалення відключатимуть уже сьогодні, адже це останній навчальний день школярів. Далі на них чекає тиждень канікул.

А от дитячі садочки, повідомила начальник управління освіти і науки Антоніна ДАНИЛЬЧЕНКО, вимикатимуть за зверненням керівників.

Заклади ж охорони здоров’я поки будуть з теплом, адже відімкнути їх від опалення поки немає можливості. Пов’язано це з тим, що в них нині проходить енергетичний аудит, який триватиме ще близько тижня.

В. о. міського голови Володимир ВОЙТЕНКО наголосив: «Поки опалювальний сезон не припинився, ми маємо надати можливість мешканцям багатоповерхівок та закладам соціальної сфери самим контролювати температуру повітря в будівлях. Тому теплопостачальні та обслуговуючі організації повинні подбати про те, аби був доступ до запірної арматури».

Заступник директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ повідомила, що ці питання по закладам соціальної сфери вирішуються за зверненням керівників з виїздом на місце. Така ж сама процедура і по багатоповерхівках.

Окрім того, члени комісії зосередили увагу на питанні безпеки районів міста, які знаходяться в прибережних зонах сумських водойм.

Як повідомив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Артур ПЕТРОВ, наразі ситуація є стабільною.

«Спостерігається позитивна динаміка, оскільки пішли на спад основні притоки річки Псел. Це ж саме стосується і річки Сумка», – сказав Артур Петров.

Протокол комісії