0010.jpg

Комунальне підприємство «Міськводоканал» дякує споживачам, які сумлінно щомісяця розраховуються за послуги з водопостачання та водовідведення, а боржників просить погасити заборгованість.

На сьогодні споживачі заборгували водоканалу понад 13 млн гривень.

У відповідності до чинного законодавства та укладеного договору споживач зобов'язаний своєчасно за затвердженими тарифами сплачувати за послуги з водопостачання та водовідведення. Оплата послуг є щомісячною і вноситься не пізніше 25 числа.

Встановлення квартирних лічильників допоможе контролювати споживання води, платити за фактично спожиті обсяги та заощаджувати сімейний бюджет, не сплачуючи за нормами водоспоживання.

Несплата послуг призводить до накопичення боргу, який неодмінно буде стягнуто в примусовому порядку, а також до додаткових фінансових витрат у вигляді судового та виконавчого збору.

КП «Міськводоканал» звертає увагу споживачів, що згідно з новим Законом України «Про житлово-комунальні послуги» № 2189-VIII, який набере чинності 10 червня 2018 року, у разі несвоєчасного здійснення платежів споживач буде зобов’язаний сплатити пеню в розмірі 0,0 1% суми боргу за кожен день прострочення.

Отже, підприємство звертається до боржників з проханням вирішити питання оплати спожитих послуг, щоб підприємство і надалі належним чином виконувало свої обов’язки. Адже наявна заборгованість споживачів унеможливлює своєчасний розрахунок водоканалу за спожиту електроенергію, проведення робіт з утримання та ремонту водопровідних та каналізаційних мереж, ставить під загрозу фінансову стабільність комунального підприємства.

Для споживачів, які накопичили значну суму боргу і не можуть сплатити її в повному обсязі, існує можливість оформлення договору реструктуризації. Для цього необхідно звернутись до КП «Міськводоканал» за адресою: вул. Білопільський шлях, 9, каб. № 4 (понеділок-четвер – з 7:30 до 16:30, п’ятниця – з 7:30 до 15:15).

За додатковою інформацією можна звертатись за тел.: 70-01-56, 70-01-57, 70-01-58.