0010.jpg

Начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради прозвітував про хід виконання рішення виконавчого комітету «Про визначення переліку та назв зупинок міського пасажирського транспорту в м. Суми».

За словами Сергія Яковенка, у відповідності до рішення виконавчого комітету від 21 червня 2016 року «Про організацію перевезення пасажирів на постійних міських автобусних маршрутах м. Суми» було змінено рух автобусів із режиму руху маршрутного таксі на звичайний режим. Відповідно до доручення міського голови у 2016 році було створено комісію, члени якої здійснили об’їзд зупинок міського пасажирського транспорту.

Після цього підготували уточнений перелік назв зупинок міського пасажирського транспорту, виключили назви, що дублювались та врахували пропозиції щодо включення назв зупинок та введення нових. Даний перелік погодили з відповідним підрозділом поліції у відповідності з нормативними документами.

За результатами роботи комісії було ухвалено рішення виконавчого комітету № 335 «Про визначення переліку та назв зупинок міського пасажирського транспорту в м. Суми».

З метою забезпечення належного рівня обслуговування пасажирів, відповідно до пропозицій мешканців, депутатів міської ради та рекомендацій комісії з питань роботи міського пасажирського транспорту, відділом транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг було підготовлено, а виконавчим комітетом прийнято рішення від 12 грудня 2017 року «Про визначення переліку та назв зупинок міського пасажирського транспорту в м. Суми», яким було збільшено кількість зупинок міського пасажирського транспорту на 41 одиницю, а загальна кількість зупинок склала 370 одиниць.

Потому згідно з рішенням виконавчого комітету від 20 лютого 2018 року «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету Сумської міської ради від 2 грудня 2016 року № 648 «Про затвердження Проекту розміщення зупинок громадського транспорту на вулично-дорожній мережі м. Суми» затверджено проект розміщення зупинок громадського транспорту на вулично-дорожній мережі, який відповідає вимогам безпеки при перевезенні пасажирів.