007.jpg

У Сумах на повну працюють комунальні підприємства, які створюють комфортні умови для мешканців міста та його гостей.

Керівники трьох комунальних підприємств «Шляхрембуд», «Зеленбуд» та «Паркінг» та директор департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО під час брифінгу 27 квітня розповіли, що вже в місті зроблено з настанням тепла, а що лише в планах.

За словами начальника шляхово-експлуатаційної дільниці КП «Шляхрембуд» Олега СКРИПКИ, на 2018 рік КП «Шляхрембуд» з міської казни на обслуговування вулично-дорожнього покриття було виділено майже 86 млн гривень.

Кожного дня по місту працює три ремонтно-будівельні бригади, дві бригади здійснюють санітарне прибирання на дорогах, ще дві – прибирають дорожнє покриття від залишків сипучої суміші. Кожної ночі на вулиці міста виходять чотири одиниці техніки, які також очищають сумські дороги від сміття.

Про роботу свого підприємства доповів і директор КП «Зеленбуд» Володимир ЛАВРИК. Він зауважив, що у зв’язку із погодними умовами свою роботу комунальне підприємство розпочало із запізненням. Для виконання поточних робіт цьогоріч в міському бюджеті передбачено понад 9 млн гривень. Їх планують спрямувати на утримання парків та скверів. Найбільший акцент зеленбудівці планують зробити на висадці дерев та створенні нових газонів та квіткових композицій. Саджанці ж дерев будуть закуповувати уже з більш сформованою кореневою системою.

Принагідно Володимир Лаврик звернувся до сумчан з проханням поважати роботу людей, які роблять наше місто миловиднішим та додають йому цвіту.

Директор КП «Паркінг» Олег СЛАВГОРОДСЬКИЙ також закликав містян не жбурляти сміттєві урни до води. Зокрема, пригадав випадок, коли таке трапилось на озері Чеха.

Директор комунального підприємства зазначив, що наразі воно обслуговує 282 зупинки громадського транспорту, а разом із ними і сміттєві урни, які знаходяться поруч та інші сміттєві урни по місту. Прибирають працівники КП «Паркінг» і в парку Басівський.

Підбиваючи підсумки розмови, директор департаменту інфраструктури міста подякував усім, хто долучився і досі долучається до місячника благоустрою в Сумах. Результатом спільної роботи стало збільшення у два з половиною рази кількості автомобілів, які здійснюють перевезення ТПВ на полігон.

Серед тієї роботи, яка планово ведеться департаментом, Григорій Яременко відзначив те, що за останній час було встановлено нові сміттєві урни на зупинках громадського транспорту, пофарбовано лавочки для відпочинку містян, видалено 411 сухостійних та аварійних дерев. Нині тривають поточні ремонтні роботи на фонтанах міста, які запрацюють вже найближчим часом. За словами директора департаменту інфрструктури міста, цьогоріч планують провести капітальний ремонт тротуарів по вул. Петропавлівській, вул. Супруна (від вул. Горького до вул. Шевченка), вул. Іллінській (від вул. Садової до вул. Степана Бандери) та капітально відремонтувати міст по вул. Горького.

Також Григорій Яременко повідомив, комунальники готують для сумчан сюрприз. Який саме, посадовець не зізнався. Лишень повідомив, що побачити його можна буде у сквері, який не так давно з’явився у центрі Сум.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО, контролюючи роботу комунальних служб, наголошує: «Я вимагають від тих, хто відповідає за благоустрій, вчасного виконання робіт. Вони мають діяти чітко за графіком, інформувати про поточну роботу та плани громадськість. Дуже важливо й те, аби всі роботи були виконано якісно».