003.jpg

У Сумах підбили підсумки співпраці між міської радою та ТОВ «Чотири лапи Україна» щодо спільних дій у справі гуманного регулювання чисельності безпритульних тварин у місті.

Про деталі проведеної роботи йшлось під час брифінгу 7 травня. В. о. директора департаменту інфраструктури Віктор ПАВЛЕНКО повідомив, що представники ТОВ «Чотири лапи Україна» працювали в Сумах з 4 по 27 квітня згідно з підписаним восени минулого року Меморандумом про спільні дії у справі гуманного регулювання чисельності безпритульних тварин у місті.

Зокрема, відловлювали собак і котів, стерилізували їх, вакцинували від сказу та ідентифікували за допомогою спеціальних бирок. Після цього тварини повертались в місця їх звичного перебування. Загалом даними видами робіт було охоплено 214 безпритульних тварин.

Віктор Павленко підкреслив, що фахівці ТОВ «Чотири лапи Україна» працювали цілком безкоштовно і міському бюджету їх робота нічого вартувала. Це підтвердила і директор ТОВ «Чотири лапи Україна» Олександра ЛІСЧИШИНА, яка подякувала керівництву департаменту інфраструктури міста за допомогу у вирішенні організаційних питань.

«Передусім ми прагнемо показати, як вирішують проблему безпритульних тварин в Європі. Суми ж стали 30 містом в Україні, куди ми приїхали задля цього. За час нашого тут перебування ми навчали волонтерів, ловців безпритульних тварин гуманному відлову. Траплялись дні, коли нам доводилось працювати з 20 тваринами, виконувати всі необхідні дії, аби вони не становили загрози для сумчан», – розповіла Олександра Лісчишина.

Допомагали у цьому представникам ТОВ «Чотири лапи Україна» представники Сумського товариства захисту тварин, які вказували на території, де знаходяться зграї безпритульних тварин. За словами голови цього товариства Олександра СИПЛЕНКА, співпраця з такою організацією, як ТОВ «Чотири лапи Україна» – це чудова нагода перейняти європейський досвід того, як потрібно працювати з даного напрямку.