004.jpg

З 20 травня вступлять в силу тимчасові обмеження руху маломірних (малих) суден (плавзасобів), оснащених двигунами, водних мотоциклів і подібних до них суден та заборона їх використання у нічний час.

Прийняла їх міська рада ще в серпні 2015 року.

Триватимуть обмеження до 1 вересня на трьох водних об’єктах: Блакитному озері (з 10:00 до 18:00), озері Чеха та річці Псел (від мосту по вул. Прокоф’єва до мосту по вул. Героїв Крут), з притоками та затоками).

Проте у відділі з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення нагадують, що обмеження не стосуються спеціальних рятувальних та інших суден, які забезпечують безпеку людей на водних об’єктах, життєдіяльність міста та здійснюють охорону водних біоресурсів

Окрім того, що дане рішення було покликане охороняти життя і здоров’я громадян, воно має посприяти охороні навколишнього природного середовища.

Ті ж підприємства, організації, установи, які планують організовувати змагання з технічних видів спорту на водних об’єктах міста, мають погоджувати дані заходи з виконавчим комітетом Сумської міської ради.