007.jpg

У суботу та неділю, 23 та 24 червня, на сумчан чекає комплекс культурно-масових і спортивно-розважальних заходів з нагоди Всеукраїнського Олімпійського дня та Дня молоді.

Про програму святкувань, що чекає на городян та гостей міста, під час брифінгу 20 червня розповіли заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО, головний спеціаліст відділу у справах молоді та спорту Софія ДРОЗД, культорганізатор міського центру дозвілля молоді Інна ДМИТРЕНКО, помічник міського голови Михайло АНАНЧЕНКО, голова Молодіжної ради при Сумському міському голові Руслан КАСТІН та член Молодіжної ради при Сумському міському голові Анна РИКУН.

Міська влада спільно з Молодіжною радою при Сумському міському голові підготувала для містян насичену і яскраву програму, присвячену Всеукраїнському Олімпійському дню та Дня молоді.

«Ми плануємо масштабно відзначати День молоді, тож підготували комплекс культурно-масових і спортивно-розважальних заходів. У нас молодь дуже перспективна, життєрадісна і креативна, тому День молоді пройде весело і цьогоріч у нього буде своя родзинка», – розповіла журналістам заступник міського голови Віра Мотречко.

Віра Мотречко зазначила, що основні події у місті заплановані на 24 червня, проте вже на передодні, 23 червня, о 10:00 Суми стануть епіцентром спортивних заходів, адже місто долучиться до відзначення Всеукраїнського Олімпійського дня.

За її словами, головною метою спортивного свята є розвиток олімпійського руху, пропаганда здорового способу життя, залучення різних верств населення до регулярних занять спортом. У програмі заходу – змагання з армреслингу, пауерліфтингу, дартсу, флорболу, легкоатлетичні вікторини, біг на дистанціях 50 м, 500 м та 1000 м, легкоатлетичні естафети, показові виступи спортсменів з різних видів спорту. Свято проходитиме у парку ім. Кожедуба.

Щодо Дня молоді, то святкування розпочнуться у неділю, 24 червня, о 16:00.

Говорячи про родзинку цьогорічного свята, Софія Дрозд зазначила: «У цьому році вперше міська рада започаткувала Премію міського голови до Дня молоді за особливі досягнення у розбудові міста. Премія присуджується активістам, особливі досягнення яких сприяють розвитку молодіжних ініціатив на місцевому рівні. Завтра комісія визначиться із переможцями. Урочисте нагородження сертифікатами відбудеться вже у День молоді».

Загалом буде п’ять сертифікатів по 3 тис. грн. кожна за напрямками: правозахисна діяльність; національно-патріотичне виховання молоді та волонтерство; сприяння розвитку молодіжного бізнесу; розвиток науки та культури; внесок в охорону навколишнього природнього середовища.

Як розповіла головний спеціаліст відділу у справах молоді та спорту, ставили перед собою завдання наситити День молоді цікавими заходами для всіх тих, хто вважає себе молодим і відзначає це свято.

Тож готують концертну програму та інші сюрпризи. Цього святкового дня розпочнуть роботу безліч локацій для різних категорій населення. За словами культорганізатора міського центру дозвілля молоді Інни Дмитренко, у міському парку ім. Кожедуба працюватимуть дитяча зона, фуд-зона, Козацький двір, аква-грим, боулінг, гра лазертаг, фото-зона, розважатимуть живі статуї, ходулісти, ростові ляльки, проходитимуть розважальні конкурси, квест, виступи рок-гуртів, дискотека від 80-х і до сьогодні. На гостей свята чекають виступи кавер групи «МЁД», сумських виконавців Lost Messege та Твій Ендофрін, Beast (Запоріжжя), Совершенно Секретно (Чернігів). Завершить День молоді яскраве фаєр-шоу та виступ діджея Skiny.