0010.jpg

За підтримки міського голови Олександра ЛИСЕНКА та з нагоди 363-річчя Сум відбудеться міжнародний матч з пляжного волейболу між командами України та Туреччини.

Про подробиці проведення цієї спортивної події під час брифінгу розповіли заступник начальника управління комунікацій та інформаційного забезпечення Микола ЗІГУНЕНКО та призер Евроліги з класичного волейболу Дмитро СТОРОЖИЛОВ.

«У нашому місті проходитиме турнір міжнародного рівня – змагатимуться команди України та Туреччини. Для нас це велика честь. Тож ми докладемо максимум зусиль, аби ці видовищні змагання пройшли на найвищому рівні та сподобалися і глядачам, і спортсменам», – акцентував заступник начальника управління комунікацій та інформаційного забезпечення Микола Зігуненко.

Змагання відбудуться на майдані Незалежності в День міста 1 вересня о 16:00.

Розповідаючи про ідею виникнення міжнародного матчу Дмитро Сторожилов зазначив, що змагання такого роду користуються неабиякою популярність за кордоном та збирають велику кількість учасників і глядачів, тож виникло бажання провести його й у Сумах.

«Хотілося і в рідному місті провести подібні видовищні змагання та долучити закордонних колег-спортсменів, – зазначив призер Евроліги з класичного волейболу. – Вдячний, що керівництво міста підтримало таку ініціативу, зробило все необхідне для проведення цього матчу, і ось Суми вперше прийматиме міжнародний матч. Це справжня спортивна подія!»

Під час спілкування з журналістами заступник начальника управління комунікацій та інформаційного забезпечення зазначив, що змагання сприятимуть популяризації спорту, поглибленню міжнародної співпраці та урізноманітнять дозвілля сумчан у святковий день, адже це гра, де команди у спортивній боротьбі продемонструють свій клас, майстерність та волю до перемоги. А також він висловив сподівання, що проведення таких міжнародних спортивних зустрічей високо оцінять українські спортсмени, глядачі та зарубіжні гості.

Принагідно посадовець запросив усіх охочих подивитися відкриті тренування, де зарубіжні гості не лише проведуть спортивну розминку, а й залюбки поспілкуються із пресою та містянами, це планують провести напередодні самого турніру на майдані Незалежності близко 10:00.

«Ми запрошуємо сумчан завітати на це спортивне дійство та повболівати за волейболістів на головній площі міста, де на самих активних вболівальників чекатимуть конкурси та подарунки від партнерів змагань», – наприкінці додав Микола Зігуненко.