Надрукувати
Перегляди: 1886

21 лютого в Луцьку завершились змагання чемпіонату України 2016 року з сумо серед дорослих, молоді та юніорів.

Близько 300 учасників майже з усіх регіонів країни протягом трьох днів визначали, хто найсильніший.

Сумську область представляли вихованці міської ДЮСШ «Колос» (відділення сумо) та представники Сумської обласної федерації сумо, які виступають за ФСТ «Колос» і ФСТ «Динамо».

Триразовим чемпіоном України в Луцьку став студент УАБС, майстер спорту міжнародного класу, Микола КОЖУХОВ (115 кг) – серед молоді до 23 років в особистій та командній першостях і серед дорослих.

Також Микола посів друге місце в абсолютній категорії серед дорослих.

Чотири медалі до скарбнички сумських сумоїстів поклав студент інституту фізичної культури СумДПУ ім. А.С. Макаренка, майстер спорту Владислав В’ЮН (115 кг) – золоті медалі до 21 року (особисті змагання) та до 23 років (у команді), а також дві бронзи – до 23 років і серед дорослих.

Відмінний результат у десятикласника школи № 25 Богдана БЕЗХУТРОГО (до 70 кг). Спочатку він не залишив жодного шансу на перемогу своїм суперникам у віковій групі юніорів до 18 років, де посів перше місце, а потім повторив свій успіх серед молоді до 21 року. Цей результат удвічі вагоміший, виходячи з того, що Богдану лише 15 років.

Вперше звання чемпіона України, виборов ще один студент ІФК СДПУ ім. А.С. Макаренка Олег ХОДУН (до 85 кг), посівши перше місце зі своїми товаришами Миколою Кожуховим і Владиславом В’юном у командній боротьбі серед молоді до 23 років. Разом із тим Олег Ходун виконав нормативу майстра спорту України з сумо.

Вкотре без нагород чемпіонату України не залишається й студент УАБС, майстер спорту України Дмитро БОРИСОВ (до 70 кг). Він срібний призер серед молоді до 23 років, а також бронзовий призер серед молоді до 21 року та дорослих.

Ще по одній нагороді – «срібло» та «бронзу» серед юніорів до 18 років – вибороли, відповідно, Максим ЦИБУЛЬНЯК (до 80 кг) та Ілля КОБЧЕНКО (до 70 кг). Також Ілля посів п’яте місце серед молоді до 21 року.

Дані змагання є відбірними на чемпіонат Європи з сумо, який відбудеться в Мінську в квітні цього року.

А вже 28 лютого в Сумах у спортивному комплексі «Динамо» (вул. Г. Кондратьєва, 23) відбудеться відкрита першість Сумської обласної організації ФСТ «Динамо» України та Сумської обласної федерації сумо серед юнаків та дітей із боротьби сумо