005.jpg

Єдиний сумчанин у складі легкоатлетичної команди України Михайло ОСТАШЕВСЬКИЙ виграв чемпіонські нагороди у бігові на 100 і 200 м серед 60-річних атлетів у європейських змаганнях.

Місто Турин (Італія) наприкінці липня став місцем проведення четвертих Європейських ігор майстрів – масштабних комплексних змагань атлетів старшого віку з 30 видів спорту, які проводяться раз на 4 роки.

Сумчанин, провідний фахівець навчально-наукового інституту фізичної культури СумДПУ ім. А.С. Макаренка, заслужений журналіст України, автор і ведучий телепрограми «Спорт-ревю» Михайло Осташевський здобув перемогу у змаганнях обійшовши у фіналі 100-метрівки віце-чемпіонів світу 2017 року на різних спринтерських дистанціях - ірландця Шейна ШЕРІДАНА і француза Жан-Люка МАРШАНА.

У бігові на 200 м ірландець не стартував, втім, до француза приєднався чинний чемпіон Європейських ігор на 400-метрівці швейцарець Стефан ЗУЛАУФ. Але і цього разу сумський спортсмен виграв фінальний забіг з результатом 26,07 випередивши швейцарця на 0,69, а француза на 0,79 секунди.

Обидва результати сумчанина – рекорди України у віковій групі 60+ і кращі результати сезону у світі серед однолітків.