003.jpg

У Сумах відбувся відкритий Чемпіонат міста з кінного спорту.

Цього року до професійних спортсменів з виїздки підтяглись аматори. Лариса САВЧЕНКО не лише дебютувала у їзді AF-1, а ще й виборола І місце. Не відставали від неї Ольга ВІРШИЧ та Андрій ГРИГОР‘ЄВ, які розіграли між собою ІІ і ІІІ місця відповідно.

У відкритому класі легкість та грацію продемонструвала Альона ШЕЛКОПЛЯС, за що й посіла заслужене І місце. Вікторія СЛОБОДЕНЮК здобула ІІ місце, а на ІІІ опинилася Ніка ТОВКУН.

У програмі UKR-L5 кращою стала Анастасія РОМАНОВА, а Анна ГУНЬКО та Альона ГРИНЬКО посіли ІІ і ІІІ місця відповідно.

Серед юнаків за програмою «Особистий приз» вже вкотре лідирувала Анна ГУНЬКО, Ксенія КІБЕЦЬ посіла ІІ місце, Юлія ГОВОРУН – ІІІ. У юніорів ситуація не змінилась – лідирувала Єлизавета ЛЕМЕШЕВА, за нею Діана НІКІТІНА та Альона БАТРАЧЕНКО.

Конкур цього року відбувся на висоті від 90 см до 125 см.

90 см підкорились Вікторії Слободенюк. За нею Антоніна ДАНІЛЬЧЕНКО та Олег САМОТОЙ. На цій же висоті, але на молодих конях, змагались між собою Кирило ДУМЧИКОВ та Олександр КЛИМКОВ. Кирило посів І та ІІ місце, Олександр з легкістю вийшла на ІІІ.

На висоті 100 см знову лідирувала Антоніна ДАНІЛЬЧЕНКО, ІІ та ІІІ місця посіли Іван ГАРМАШ та Анастасія ПЕТРЕНКО.

Досвідчені спортсмени Олег Самотой, Юрій ГОЛІКОВ та Максим ТОКАРЕВ стали найкращими у маршруті висотою 110 см, посівши І, ІІ та ІІІ місця відповідно.

Маршрут висотою 120 см розігрувався у двох категоріях: «Відкритий клас» (змагались хлопці) і «Юнаки» (змагались дівчата). Микола ПИЛИПЕЙКО лідирував у відкритому класі, за ним Єгор ВОЛКОВ та Кирило Думчиков. Серед юнаків найкращою стала Марія ЩЕРБАКОВА, І і ІІ місця посіли Поліна БАРАБАНОВА та Катерина ОЧКУРЕНКО.

У маршруті висотою 125 см серед юнаків переміг Микола Пилипейко, ІІ залишилося за Поліною Барабановою. Відкритий крас розіграли між собою Єгор Волков та Кирило Думчиков – І і ІІ місце відповідно.