Надрукувати
Перегляди: 1665

Це була заключна гонка змагань та всього сезону Кубка IBU.

Сумчанка Юлія ЖУРАВОК єдина на своєму стартовому етапі відстрілялась без запасних патронів і після стійки навіть пішла лідером. До передачі естафети вона була третьою з 26-секундним відставанням від росіянки, котра стала лідером на останніх 700 метрах.

На другому етапі за команду України виступала Надія БЄЛКІНА. Натхненна попередньою перемогою в спринті, харків’янка провела дуже непоганий етап, використавши по одному додатковому патрону на кожному з двох рубежів. По позиції вона фінішувала на одне місце нижче, але відставання від французів і росіян скоротилось до десяти секунд.

На наступному етапі студент СумДУ Дмитро РУСИНОВ повернув командудо трійки кращих. Відпустивши вперед дует лідерів, він зосередився на боротьбі з німцем Штеффеном БАРТШЕРОМ. Дмитро у цій дуелі виявився переможцем, «привізши» супернику на фініші близько 10секунд. Запорукою успіху Русинова стала якісніша стрільба: три запасних патрони на двох рубежах, тоді як німець на стійці відправився на коло штрафу. Втім, перед останнім етапом головними переслідувачами нашої збірної стала вже не тільки Німеччина, а ще й Норвегія. Доробок українських біатлоністів міг бути і більшим, але Русинова, як і Журавок раніше, не вистачило на останній кілометр дистанції.

Фінішував за Україну Володимир СЕМАКОВ. Він змусив трохи понервувати тільки на «стійці», коли закрив мішені лише за допомогою повного комплекту запасних патронів. Але суперники помилялись не менше: німець Йоханнес КЮН також промахувався тричі, а норвежець Вегард Г”ЄРМУНДСХАУХ і  ідправився на два штрафні кола.

У підсумку, заробивши заділ у 23 секунди, Володимир довів гонку до бронзової нагороди.

«Золото» у росіян, «срібло» у французів.