005.jpg

З 5 до 6 березня вихованці СДЮШОР В. Голубничого взяли участь у зимовому чемпіонаті України зі спортивної ходьби серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків, який відбувся в м. Івано-Франківськ.

На цих змаганнях вихованці показали високі результати. Серед 162 спортсменів з 13 регіонів України та Туреччини були і 17 атлетів Сумської області. Другий рік поспіль команда Сумщини – в трійці кращих областей України в цьому виді спорту! Так, Інна КАШИНА із результатом 1:32:07, виборола ІІ місце.

Спортсменка виконала олімпійський норматив IAAF на дистанції 20 км (він у жінок складає 1:36.00, у чоловіків – 1:24.00), оскільки ця траса була сертифікована міжнародною федерацією, а також на чемпіонаті України були присутні три судді міжнародної комісії спортивної ходьби – з Ірландії, Греції та Швейцарії. Значні результати також продемонстрували: Андрій ДАРНИЦЬКИЙ посів ІІ місце на дистанції – 3 км (юнаки, 14:36); Антон РАДЬКО в ходьбі на 20 км виборов V місце (молодь чоловіки, 1:31:45); Ксенія БЄЛОВА в ходьбі на 10 км одержала V місце (юніорки – 53:11); Ксенія РАДЬКО в ходьбі на 20 км у посіла VI місце (молодь жінки, 1:43:01). За результатами цих змагань буде сформовано склад збірної команди України для участі у командному чемпіонаті світу, який відбудеться 7-8 травня у Римі. Отже, до складу збірної України на командний чемпіонат світу у Римі серед сумчан мають потрапити Інна Кашина та Юлія Балим.