004.jpg

Хокеїстки МСК «Сумчанка» у складі Національної збірної команди України з індорхокею вибороли V місце на Чемпіонаті Європи у Мінську.

Про подробиці боротьби із суперниками, найяскравіші моменти, прикрі випадки та плани на майбутнє спортсменки розповіли під час брифінгу, 30 січня.

На зустріч прийшли  вісім учасниць команди разом із директором МСК «Сумчанка» Сергієм ТАТАРЕНКОМ й лікарем команди Валерієм ІЛЬЧЕНКОМ.

Розпочали обговорення змагань з деталей кожного з матчів. За словами гравчинь три гри пройшли легко та швидко, як результат – перемога над збірними Бельгії, Австрії та Швейцарії. А от побороти команди Німеччини та Чехії не вдалось, іноземки просто йшли на таран.

«Емоції переповнюють, вони різні, адже навіть на початку змагань стикнулись із невеликою проблемою – поле, на якому ми грали у Мінську, відрізняється від того, на якому ми зазвичай граємо в Сумах у Легкоатлетичному манежі, – там воно схоже на пластик, у нас – паркет», – сказала воротар Національної збірної команди України з індорхокею Аліна ФАДЄЄВА.

Щодо вибореного місця дівчата зазначали, що очікували на іншу позицію у загальнокомандному рейтингу.

«Звичайно, що ми засмутились, посівши V місце. Планували ввійти до трійки – взяти призові місця, тому що до змагань були готові – і морально, і фізично, багато тренувались та й п’яте місце вже раніше посідали. Втім це не катастрофічно, це все одно досвід, нові знайомства, подорожі», – підкреслила гравчиня збірної Ольга ГОНЧАРЕНКО.

Лікар команди ймовірною причиною поразки вважає недоліковані травми гравчинь.

«Сподіваємось, що в цьому році дещо зміниться, тому що завдяки підтримці депутатського корпусу плануємо придбати обладнання та апарати, які максимально сприятимуть відновленню та реабілітації гравців», – повідомив медик.

Не обійшлось і без казусів. Подібне, сказали дівчата, стало традицією. За день до від’їзду трапилась плутанина зі спортивною формою: замість нашивок збірної їм зробили нашивки МСК «Сумчанка». І, щоб вирішити ситуацію, а надто уникнути проблем, тому що за вимогою Європейської федерації з індорхокею у клубному одязі грати не можна, хокеїстки пришивали емблеми на форму власноруч.

Директор МСК «Сумчанка» Сергій ТАТАРЕНКО зауважив, що рівень гри, який показали підопічні, все одно був достойний фіналу, в той час як рівень оцінки суддів бажав кращого. Попри те, що Чемпіонат є вагомим для команди і ці змагання другі за значенням після Кубка Світу, попереду у команди не менш цікаві ігри.

Вже 11 лютого команда братиме участь у Кубку Європейських Чемпіонів у Гаазі (Нідерланди), де боротиметься за першість із вісьмома найкращими командами Європи.