Надрукувати
Перегляди: 1621

Уродженка Сум Анастасія МЕРКУШИНА стала першою в індивідуальній гонці на юніорському чемпіонаті Європи, що стартував у словенській Поклюці.

Перемозі сприяла бездоганна стрільба, і завдяки чотирьом нулях на фініші Меркушина на 35 секунд випередила німкеню Крістін МАЙЕР і на 49 секунд француженку Лєну АРНО.

Ця гонка йшла в залік Юніорського Кубка IBU, і в ньому самому – в залік індивідуальних гонок. Ставши другою в індивідуальній гонці ЮЧМ і вигравши цей старт, українка перемогла в цьому заліку.

Додамо, що сумчанин Антон ДУДУЧЕНКО (студент навчально-наукового інституту фізичної культури СДПУ ім. А.С. Макаренка) став срібним призером в індивідуальній гонці на 15 км. Він припустився лише однієї помилки на вогневих рубежах, що не завадило йому вибороти "срібло".

Уродженка Сумщини, нині чернігівка Яна ПУСТОВАЛОВА заробила три хвилини штрафу і в підсумковому протоколі посіла 16-е місце. Ще одна представниця області, глухівчанка Анна КРИВОНОС, показала непоганий хід і відмінну скорострільність, але шість разів не потрапила в мішені, фінішувавши з 28-м часом.

Після виснажливих індивідуальних гонок спортсмени отримують день відпочинку, а в суботу юніори та юніорки змагатимуться в спринтах.