0010.jpg

У Сумах проходить Чемпіонат України з легкої атлетики та Чемпіонат України з легкоатлетичного багатоборства у приміщенні.

Серед почесних гостей, котрі прийшли на відкриття змагань, аби побажати їх учасникам успіху, наснаги та перемоги, були президент Федерації легкої атлетики України, віце-президент Національного олімпійського комітету України, предидент Федерації легкої атлетики України Ігор ГОЦУЛ, українська біатлоністка, заслужений майстер спорту України, срібна призерка Зимових Олімпійських ігор 1998 року, голова Сумського обласного відділення НОК України Олена ПЕТРОВА та профільний заступник очільника обласного центру Віра МОТРЕЧКО.

«Ми пишаємось нашими спортсменами, ви гордість нації! Вітаємо вас із початком Чемпіонату України! Щиро вдячні й за те, що саме Суми приймають ці змагання. Відомо, що легка атлетика – королева спорту, а тому від вас чекаємо визначних досягнень та результатів. І хоча перемогти зможуть не всі, ми все рівно будемо вболівати за кожного із вас. Бажаю гідно себе показати та виступити без травм», – сказала Віра Мотречко.

Протягом трьох днів спортсмени змагатимуться з таких спортивних дисциплін як стрибки з жердиною, стрибки у довжину та висоту, потрійний стрибок, забіги на дистанції від 60 м до 3 км та штовхання ядра.

У перший день змагань учасники розіграли чотири комплекти медалей. У штовханні ядра серед чоловіків першим став сумчанин Ігор МУСІЄНКО, який показав найкращий результат у кар’єрі, – 20 м.

Фінішують змагання серед легкоатлетів та багатоборців у суботу, 22 лютого.