Надрукувати
Перегляди: 2281

Упродовж трьох днів у Сумах відбувався Форум для студентів-активістів технікумів та коледжів області в рамках проекту «Протидія ворожій пропаганді».

Форум, що тривав із 25 по 27 березня, зібрав понад 30 студентських лідерів із вищих начальних закладів Сум, Конотопа, Лебедина, Ромен, Шостки, Путивля, Охтирки. Загалом своїх представників делегували 16 вишів області.
Знаннями з учасниками ділились тренери Олена ПІКУЛИЦЬКА, Віктор БОБИРЕНКО, Надія ПУШКАР, Аліна ПОЗНАНСЬКА.

Метою Форуму було виховання в студентах активної громадської позиції, сприяння розвитку комунікації між лідерами різних навчальних закладів. Студенти навчались за триденною програмою тренінгів «Медіаграмотність. Протидія ворожій пропаганді», «Аналіз бюджетної політики в сфері освіти» та тренінгу в рамках програми «Active Citizens».

Студентів учили розрізняти інформування та пропаганду, розпізнавати фейки та джинсу, аналізувати інформацію. Учасники дізнались, з чого складається бюджет навчального закладу, які є основні положення витрат, як діяти, коли вимагають хабар та яким чином боротися з проявами корупції.

У третій день форуму активісти напрацювали проектні ідеї в рамках програми «Active Citizens», серед яких: «КРУТИіЗНАй» (велоекспедиція з метою дослідження культурної спадщини та традицій з перших вуст), «Долоні Щастя» (систематична профорієнтаційна робота з дітьми-сиротами з інтернатів), Еко-конкурс зі збору сміття, Краєзнавчий обласний квест «100 добрих справ».

Організував форум міський центр дозвілля молоді. Захід відбувся за фінансової підтримки управління молоді та спорту облдержадміністрації. Після завершення навчання всі учасники Форуму отримали сертифікати про проходження тренінгової програми.