004.jpg

У молодіжному центрі «Романтика» відбулася перша установча зустріч щодо проходження стажування молоді в Сумській міській раді у 2021 році.

Як зазначила начальник відділу у справах молоді та спорту Єлизавета ОБРАВІТ, то серед понад 100 заявок було відібрано 30 найкращих – згідно з потребами виконавчих органів Сумської міської ради.

До вітання учасників стажування долучилася і керуючий справами виконавчого комітету Юлія ПАВЛИК: «Робота в органах місцевого самоврядування – це точно про поклик душі. Це про те, коли працюєш 24 години на добу і 7 днів на тиждень. Мені подобається, що це один великий механізм, який злагоджено працює. І кожна посадова особа – маленький гвинтик, без якого цей двигун уже не буде таким ефективним. Тепер і ви частинка цього механізму. Бажаю вам якнайбільше навчитися та дізнатися».

Заступник міського голови Станіслав ПОЛЯКОВ, у підпорядкуванні якого знаходиться відділ у справах молоді та спорту, побажав учасникам стажування знайти собі заняття по душі та, перш за все, зрозуміти важливість органів місцевого самоврядування в системі управління міськими процесами.

Окрім того, начальник відділу організаційно-кадрової роботи Андрій АНТОНЕНКО провів коротку лекцію щодо роботи виконавчих органів Сумської міської ради, розповів про повноваження органів місцевого самоврядування та обов’язки посадових осіб.

Також стажери пройшли інструктаж з питань охорони праці.

Після першої установчої зустрічі учасники починають стажування у виконавчих органах Сумської міської ради, в яких вони б хотіли випробувати свої сили.

Проєкт триватиме до травня 2021 року, а учасники, які матимуть найвищий рейтинг за підсумками стажування, матимуть право бути зарахованими до кадрового резерву.