Надрукувати
Перегляди: 1890

Міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провів у четвер психологічний тренінг на тему: «Підліток в сім’ї: як поводитися батькам».

Основна категорія, на яку орієнтувались, батьки, які не можуть знайти спільної мови зі своїми дітьми, у яких діти, перебувають в центрі соціально-психологічної реабілітації, які виховують дітей із певними розладами в поведінці.

Підлітковий вік – є одним з найскладніших періодів, через який необхідно пройти як підлітку так і його батькам. В цей період відбуваються драматичні зміни в поведінці дитини та її світосприйнятті. Втім, дорослі часто їх не помічають, хоча повинні не лише звернути увагу, а й змінити свою поведінку і ставлення до дитини. В результаті, в підлітковий період має місце безліч конфліктних ситуацій.

Психолог-психотерапевт, доцент кафедри практичної психології СумДПУ ім. А. С. Макаренка ДАР’Я ЧЕРЕНЩИКОВА надала практичні рекомендації батькам на шляху побудови довірливих взаємовідносин з дітьми, виховання дітей без застосування фізичного насильства, налагодження емоційно позитивної атмосфери в родині.

Як зазначила директор міського Центу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді МАРІЯ ВЕРТЕЛЬ, такі зустрічі дуже важливі в процесі роботи з сім’ями, які перебувають на обліку сімей (осіб) в складних життєвих обставинах, та сім’ями, які перебувають під соціальним супроводом.

Міський Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді знаходиться за адресою: вул. Нижньохолодногірська, 10 (тел.:700-609, 655-065).