003.jpg

У Сумах до Дня фізичної культури і спорту у МЦ «Романтика» нагородили спортсменів, тренерів та інших представників спортивної галузі, які своїми досягненнями прославляють не тільки міську громаду, а й країну.

Нагороджували спортсменів заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО, начальник відділу фізичної культури та спорту Єлизавета ОБРАВІТ, секретар міської ради Олег РЄЗНІК, депутати міської ради Артем КОБЗАР, Максим ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Володимир ШИЛОВ та Марина НАГОРНА.

На початку свята поіменно згадали спортсменів громади, які віддали своє життя в боях за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Їх пам’ять присутні вшанували хвилиною мовчання.

Далі посадовці привітали присутніх, а в їх особі й усіх представників спортивної галузі з прийдешнім Днем фізичної культури і спорту, що цього року відзначатиметься в Україні 10 вересня, та вручили нагороди.

Почесними грамотами міського голови та подарунками нагородили директорів спортивних центрів та організацій, тренерів-викладачів, тих, хто допомагає та підтримує спорт у Сумах, та вихованців сумських спортивних секцій, які мають високі здобутки.

«Варто зазначити, що кожен з вас сьогодні робить колосальну роботу, прославляє наше місто та країну на міжнародних аренах, незважаючи на ситуацію в країні. Саме ви показуєте, що українці – нескорені та непереможні. Дякую нашим депутатам, які одноголосно своїми рішеннями підтримують спортивну галузь. Бажаю нашим спортсменам нових здобутків та перемог не тільки на європейському та міжнародному фронтах, а й на особистому», – зазначила заступник міського голови Віра Мотречко.

Сертифікати на персональну премію в розмірі 10 тис. грн міської ради отримали п’ятеро тренерів, вихованці яких досягли високих спортивних результатів.

Сертифікатами на отримання стипендії міської ради вручили спортсменам, котрі досягли високих результатів на змаганнях різних рівнів, представляючи Сумську міську територіальну громаду та Україну. Цього року за сприяння депутатів розмір цієї виплати збільшено на 100%: чоловіки та жінки отримуватимуть щомісяця по 200% прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 1 січня року, у якому виплачуватиметься заохочення, юніори та юніорки – 180%, юнаки та дівчата – 160%.

На святі деяким спортсменам вручили й Посвідчення майстрів спорту України за високі досягнення в спорті, прославлення міста на українській та міжнародній спортивних аренах.

«Сьогодні хочу подякувати всім дотичним до розвитку спортивної галузі в нашому місті: депутатському корпусу, виконавчому комітету, кожному структурному підрозділу міської ради. Без роботи кожного не реалізовувалися б всі ті ідеї, які наразі підтримують та розвивають спортивну галузь у місті. Дякуємо нашим спортсменам, їхнім тренерам, які своїми силами виборюють перемоги на змаганнях різних рівнів. Дякуємо, що сьогодні синьо-жовтий прапор нагадує світу, що українці – це спортивна нація», – наголосила начальник відділу фізичної культури та спорту Єлизавета Обравіт.

Спортсмени громади, які не змогли бути присутніми на нагородженні, адже наразі перебувають на змаганнях та продовжують прославляти місто та країну, отримають призначені їм грамоти, нагороди та сертифікати після повернення.

***

Приєднуйтеся: