005.jpg

Начальник відділу у справах сім’ї молоді та спорту Віра МОТРЕЧКО під час засідання виконавчого комітету повідомила, що цьогоріч планують оздоровити 12584 дитини.


Саме для них працюватимуть 6 позаміських дитячих таборів (у три зміни), 3 табори праці та відпочинку, 24 профільні та 31 пришкільний табір загальноосвітніх навчальних закладів.

Загалом на оздоровлення та відпочинок дітей в літній період 2016 року планують спрямувати близько 3 млн. грн., з яких 918 тис. грн. – субвенція з держбюджету та 2 млн. грн. – кошти міського бюджету.

Міська влада подбала про те, аби діти були охоплені трудовою та екскурсійною діяльністю, працюватимуть учнівські виробничі та ремонтні бригади, бригади з благоустрою, екскурсії та походи.

Отримати якісний відпочинок матимуть можливість і діти пільгових категорій: діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, із числа учнів загальноосвітніх шкіл; діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; діти-інваліди; діти з багатодітних та малозабезпечених сімей; діти групи ризику; обдаровані та талановиті діти; діти, які перебувають на диспансерному обліку; діти-переселенці; діти батьки яких беруть участь у проведенні АТО або загинули під час проведення АТО.

Аби ж літній відпочинок минув вдало, виконавчий комітет зобов’язав власників позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку забезпечити належні санітарно-епідеміологічні умови відпочинку, якісне харчування та безпеку дітям.

Разом із тим було ухвалено і склад міської координаційної ради з питань оздоровлення, відпочинку і зайнятості дітей влітку 2016 року, а також комісії з перевірки стану підготовки до роботи в літній оздоровчий період 2016 року позаміських дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Члени останньої мають переконатися, що діти відпочиватимуть в належних умовах.