Надрукувати
Перегляди: 1663

23 травня секретар Сумської міської ради Андрій БАРАНОВ, який опікується питаннями молоді, зустрівся з молодіжними громадськими організаціями.

«Я налаштований всебічно сприяти реалізації ідей молоді. Тому, чекаю ваших пропозицій, аби розуміти, чим міська влада може реально допомогти. Нам необхідно розставити пріоритети та скоординувати свої дії», – зазначив очільник депутатського корпусу.

Молодіжні організації одразу почали генерувати свої ідеї. Перш за все було запропоновано створити в мережі Інтернет календар подій, аби кожен у вільному доступі міг переглянути намічений план заходів, або додати свій пункт.

Ще одне наболіле питання для молоді – приміщення, де б громадські організації могли провадити свою діяльність. Андрій Баранов погодився, що дійсно важливо мати приміщення, але ж не всі можуть його собі дозволити, навіть, якщо Сумська міська рада найактивнішим громадським організаціям зможе надати пільги за користування комунальним майном. Тому, на майбутнє, разом з молоддю будуть визначати рейтинг молодіжних організацій, найактивнішим з яких, допоможуть отримати приміщення.

Секретар Сумської міської ради закликав молодь не боятися відповідальності і працювати кожен за своїм напрямком на благо громади. Один із таки інструментів – бюджет участі (партиципаторний бюджет).

Молоді активісти запевнили, що не боятися бути відповідальними і навпаки готові змінювати життя на краще, проте зізналися, що інколи для реалізації своїх ідей не вистачає консультацій фахівців, наприклад юридичної допомоги, дизайнерської тощо. Для вирішення цього питання було запропоновано за заявками молодіжних організацій, систематично проводити такі консультації за участі фахівців структурних підрозділів Сумської міської ради.

Головний спеціаліст відділу з питань молоді та спорту Софія ДРОЗД, також звернула увагу молодіжних організацій, що за бюджетним законодавством структурні підрозділи розпочинають готувати свої кошториси. Тому, до липня місяця необхідно подавати свої пропозиції чи проекти, якщо вони будуть слушними, на їх реалізацію передбачать кошти міського бюджету.

Наостанок Андрій Баранов підкреслив, що максимально включатиметься у процес роботи з молоддю та допоможе реалізовувати цікаві ідеї чи проекти для міста та сумчан.