Надрукувати
Перегляди: 1366

У Сумах стартували триденні змагання зі спортивної боротьби за участі майже 250 спортсменів.

Серед учасників – борці Сум, Ромен, Путивля, Шостки, Конотопа, Бурині, Липової Долини, Недригайлова, Харкова. У програмі змагань – відкриті чемпіонати з вільної боротьби, греко-римської та самбо.

Перед початком урочистого відкриття змагань присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто загинув на незалежність і волю України.

Як повідомила начальник відділу фізичної культури та спорту Єлизавета ОБРАВІТ, такий захід започаткували у 2017 році. Відтоді проводили щороку, за винятком 2022-го.

«Є задум проводити подібні заходи й з інших видів спорту. Боротьба стала першою, бо у 2017 році саме борці виступили з такою ініціативою. Цього року такі змагання, як ніколи, символічні, адже простежується аналогія з нашою загальноукраїнською боротьбою, яку ми ведемо кожен на своєму місці задля досягнення жаданої Перемоги», – зазначила вона.

Представник міської ради, голова депутатської фракції «Слуга народу» Артем КОБЗАР, який був серед почесних гостей змагань, зазначив, що, попри суттєве зменшення надходжень до бюджету Сумської міської ТГ та орієнтованість видатків на безпеку та оборону, депкорпус знаходить можливості для фінансування фізичної культури і спорту, адже розуміє важливість цього напрямку для здоров’я та розвитку молодого покоління.

«У зв’язку з повномасштабною війною нинішній рік також складний у фінансовому плані. Практично весь бюджет розвитку йде на допомогу військовим, але ми віднайшли кошти на те, щоб діти мали можливість тренуватися та змагатися. Так, 1,3 млн грн виділено на проведення зборів і змагань, 1,9 млн грн – на придбання обладнання та інвентарю, 3,9 млн грн – на виплати тренерам ДЮСШ громади», – наголосив голова депутатської фракції «Слуга народу».

Від фракції всіх учасників змагань пригостили морозивом.