Надрукувати
Перегляди: 1729

У Сумах активісти та небайдужа молодь можуть отримати навички з проектної діяльності. Протягом двох днів їх експерти навчатимуть їх складати проекти соціальної дії, спрямовані на розвиток громад.

Такий тренінг проходитиме у рамках загальноукраїнського марафону програми Британської Ради «Активні громадяни».

27 та 28 липня небайдужих городян чекатимуть у Антикафе «ДОМ» (Платформа молодіжного розвитку), що на вул. 1-а Набережна Стрілки, 10, 2 поверх.

За результатами навчань їх учасники отримають сертифікати та матимуть можливість подати свій проект на конкурс малих грантів, який традиційно проводить Британська Рада.

Для участі необхідно заповнити заявку за посиланням

Нагадаємо, «Активні громадяни» – програма Британської Ради для молоді у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку. Проект стартував в 2009 році та реалізується більше ніж у 40 країнах світу.

Мета проекту полягає у сприянні соціальним змінам і забезпеченні сталого розвитку шляхом створення і розбудови мережі молодих лідерів із залученням молодіжних організацій, які є рушіями реформ у своїх громадах та надання їм знань та навичок, що сприятимуть побудові відносин між людьми на засадах рівності та рівних можливостей, поваги до різноманіття, вміння вести безконфліктний діалог.

У Сумах проект діє з минулого року. У його рамках вже пройшли навчання молоді активісти, які брали участь у конкурсі грантів. Декілька соціальних ініціатив вже реалізуються у Сумах, зокрема, «Собачі вбиральні», «Живе дерево», «Інклюзивні управлінські рішення як інструмент щасливого суспільства», «Сервіс – це шлях до євростандартів медичних послуг» та інші. Також відбулися молодіжні обміни та семінари.

Торік у жовтні було укладено Меморандум про співпрацю між регіональними представниками програми «Активні громадяни», координаторами програми від Британської Ради та виконавчим комітетом Сумської міської ради.