005.jpg

15-23 липня відбувся Студентський байдарковий сплав 2016 від Центру дозвілля молоді. Подорожували річкою Сейм за маршрутом Путивль-Батурин.

Цьогоріч у сплаві взяли участь 20 студентів та 2 інструктори.

Учасники сплаву розповідають, що протягом тижня стали дружньою родиною, яку об’єднала жага до пізнання світу, екстриму і позитивних емоцій. Різнопланові розваги, починаючи від перегляду дитячих мультфільмів, цікавих вечорів біля багаття та ігор на воді та завершуючи святкуванням День народження і навіть вінчання, залишили в пам’яті лише приємні спогади.

За словами студентки СумДПУ ім. Макаренка Анастасії КОРЖ-СТЕПАНЕНКО, до проведення неординарного обряду студентського вінчання готувалися за принципом максимум креативу та мінімум витрат на організацію.

«Підготовка до вінчання наших друзів на сплаві була неймовірною: ми зробили арку, букет, костюми, обручки , прикрасили байдарки, вітали нашу новоспечену пару, вони говорили клятви один одному», – говорить Анастасія.

«Не було відверто ледачих людей, які мислять по шаблону: «А нехай інші працюють, а я відпочину. Склалося таке враження, що група сплаву працює я єдиний організм, на кшталт рою бджілок, і розпорядження інструктора виконуються ще до того, як він їх озвучить. До того ж, за ввесь період відпочинку не можу пригадати жодної конфліктної ситуації», – поділився враженнями від цьогорічного сплаву студент Інституту металофізики ім. Г. В. Курдюмова НАН Дмитро ШАПКО.

Нагадаємо, що подібні сплави для студентів проводяться з 2006 року. Студентський байдарковий сплав 2016 став дійсно сімейними мандрами. Організатори сподіваються, що ця традиція існуватиме і надалі.