004.jpg

Сумчани та гості нашого міста у останню неділю літа матимуть унікальну нагоду стати учасникам масштабного бігового заходу – «Суми Нова Пошта напівмарафон».

Це чудова можливість для того, щоб перейти від літнього відпочинку до якісно нової фізичної та ділової активності. А ще разом популяризувати місто та пропагувати здоровий спосіб життя.
Організовує спортивне свято «Нова Пошта» за підтримки міської ради та особисто міського голови Олександра ЛИСЕНКА.

На старті очікують до тисячі аматорів та професійний бігунів різного віку та підготовки, не лише з Сум, а й з інших міст нашої держави. Тож і пропонують, розрахувавши власні сили, взяти участь у забігах за такими дистанціями: 21,097 км, 10 км або 3 км.

Стати учасником може фактично й уся родина – для найменших пропонують ще й дистанцію у 300 метрів або до 1 км (до 14 років).

А дистанція протяжністю в 3 кілометри – кольоровий забіг - буде розфарбована яскравими кольорами та запальним музикальним супроводом.

Планують провести і естафетні змагання (3 х 5 км + 6,1 км).

Додамо, що серед бігунів чекають на відомих спортсменів, громадських та політичних діячів, представників влади.

Особливу увагу отримають і учасники з обмеженими можливостями.

Траса напівмарафону проходитиме через основні пам’ятки нашого міста, тож участь у стартах є чудовою можливістю насолодитися їх духом.

Особливість «Нова Пошта Напівмарафон» стане «Галушка паті». Усі досвідчені бігуни знають, як важливо завантажитися вуглеводами до і після старту. Тож організатори пропонують учасникам відчути яскравий національний колорит в день реєстрації (субота) і старту.

До стартового пакету учасника, входять одразу всі опції: талон на «Галушка паті», фірмова футболка, медаль, рюкзак, номера, чіп, все обслуговування на трасі та подарунки від спонсорів.
Напівмарафон у Сумах - перший етап «Нова Пошта Гран-Прі» — організованої системи напівмарафонів (Суми, Полтава, Чернігів, Черкаси) з єдиним рейтингом учасників та визначенням переможців, які будуть відзначені особливими призами.

Аби приєднатися до «Суми Нова Пошта Напівмарафон» потрібно зареєструватись на офіційному сайті заходу: http://newrun.com.ua або зв'язавшись із організаторами та сплатити певний стартовий внесок. Крім того, варто проконсультуватися у лікаря щодо стану здоров’я, а для учасників найбільшої дистанції довідка від лікаря обов’язкова. Реєстрація триває до 22 серпня включно.

Видача стартових пакетів – 27 серпня з 10.00 до 21.00 на пл. Незалежності. Урочисте відкриття напівмарафону – 28 серпня о 8.30.

Маршрут дистанції у 21 км

пр-т Тараса Шевченка
вул. Леваневського
вул. Троїцька
вул. Героїв Сумщини
вул. Герасима Кондратьєва
вул. Соборна
вул. Воскресенська
пл. Незалежності

Регламент забігу

Графік стартів