Надрукувати
Перегляди: 1940

Суми – багате на славетні спортивні досягнення та традиції місто. І до них, сподіваємося, додасться ще одна: проведення напівмарафону «Суми Нова пошта».

Він стане чудовим подарунком до Дня міста. І хоча днями Суми відзначатимуть свою 361-у річницю, у місті панують енергія, молодість та драйв. Тож проведення такого спортивного дійства стане тому ще одним підтвердженням. А ще - гарною нагодою випробувати себе як для тих, хто не уявляє свого життя без бігу, так і для тих, хто вийде на дистанцію вперше.

Тож 28 серпня на центральній площі міста розгорнулося справжнє марафонське містечко, комфортно обладнане як для учасників, так і для вболівальників і усіх охочих поспостерігати за бігунами.

Близько 700 учасників від дітей до поважного віку дорослих стали учасниками Першого сумського напівмарафону. Більше трьохсот з них завітали до Сум з інших міст.

Відкривали свято спорту поважні гості та представники міської влади: секретар Сумської міської ради Андрій БАРАНОВ, голова обласного відділення Національного олімпійського комітету Олена ПЕТРОВА, начальник відділу молоді та спорту міської ради Віра МОТРЕЧКО, директор компанії NewRun Максим КРИВЕНКО та співзасновник «Нової пошти» Інна ПОПЕРШНЮК.

Вітаючи присутніх, Андрій Баранов подякував усім, хто завітав до нашого міста, та усім присутнім сумчанам за їх активність, гарний настрій і підтримку спорту. «Сьогодні маємо чудовий шанс зробити разом з вами життя у нашому місті трохи більш активним, життєрадісним та спортивним. Хочу вас усіх поінформувати, що прийняте рішення, аби цей напівмарафон став традиційним – проводити у останню неділю серпня, присвячуючи Дню міста», - звернувся він з гарною новиною до загалу, яку сумчани сприйняли з оплесками.

На завершення Андрій Баранов побажав усім учасникам забігів позитивного настрою та гарного фінішу.

І ось, спільний з сумчанами зворотній відлік часу, і з площі Незалежності стрімко стартують перші учасники – на найтривалішу дистанцію у майже 21,1 км. Додамо, що забіг став патріотичним - двоє спортсменів пробігли дистанцію, тримаючи разом Національний прапор.

Атмосфера у середмісті Сум була неймовірна – більше двох тисяч сумчан підтримували учасників оплесками, плакатами з написами, які могли створити за кілька хвилин прямо на площі, скандуваннями та римованими гаслами.

Особливістю напівфмарафону «Суми Нова пошта» стала можливість взяти у ньому участь будь-кому, незалежно від віку, захоплень і статків, рівня спортивної підготовки. А ще – долучитися усією родиною, адже свої сили мали можливість випробувати як дорослі, так і діти, на дистанціях: 21.0975 км, 10 км, 3 км (барвистий забіг), 300 метрів (діти до 10 років), 1 км (діти до 14 років). А ще – естафета три по 5 км та 1 км для дітвори на роликах.

Передбачили організатори і можливості для родинного відпочинку, де для дітвори підготували окремі майданчики з розвагами та аквагримом, а для дорослих – місця для відпочинку та підтримки легкоатлетів, унікальний музичний супровід. Кожен міг зробити чудове фото на згадку на спеціально облаштованому майданчику з гаслом напівмарафону та фінішною стрічкою.

У підсумку абсолютними переможцями на дистанції 21,0975 км (чоловіки) стали:
1 місце - ГРИЦАК Юрій (01:06:38)
2 місце - МАРЧУК Сергій (01:08:53)
3 місце – ПОЖЕВІЛОВ Дмитро (01:09:23)

Серед жінок перемогу святкувала Ольга СКРИПАК- учасниця Олімпійських ігор 2012 року, бронзовий призер чемпіонату Європи 2012 року. Друге місце – ФЕДОРОВА Олена, третє – БІЛОВОЛ Тетяна.

Додамо, що серед переможців був і унікальний легкоатлет – Микола ДАЩЕНКО, ветеран, багаторазовий чемпіон марафонського бігу у СРСР. Він перетнув фінішну лінію на дистанції 21,097 км з найкращим часом у віковій категорії 60+ - 1:25 годин.

Учасником Першого сумського напівмарафону стала і переможниця Варшавского марафону відома легкоатлетка Тетяна ГОЛОВЧЕНКО.

Продемонстрували свою підтримку популяризації здорового способу життя і Андрій Баранов та Інна Попершнюк з дочкою. Вони взяли участь у кольоровому забігу на 3 км.

І хоча серед учасників багато було професійних спортсменів, які намагалися продемонструвати кращий час, головна мета таких забігів – дати можливість усім охочим випробувати себе, свій потенціал, свою енергію та волю не зупинятися, досягти своєї мети.

Кожен, хто вийшов того дня на старт вже став чемпіоном, адже біг – це здоров’я та життя! Тож на фініші усі отримували свою частину оплесків та підтримку вболівальників – друзів, знайомих, рідних, пересічних сумчан.

ФОТОРЕПОРТАЖ