Надрукувати
Перегляди: 1838

Вихованці дитячо-юнацької спортивної школи єдиноборств під час чемпіонатів світу з панкратіону, які відбувались із 28 вересня по 3 жовтня в Білорусі (м. Мінськ) та в Грузії (м. Тбілісі), неодноразово піднімалися на п’єдестал пошани.

На чемпіонаті  світу з панкратіону (грапплінг), що проходив під егідою UWW в Білорусі (м. Мінськ), сумчанам вдалося завоювати три «золота», два «срібла» та сім бронзових нагород. Медалі найвищої проби здобули Олексій НОВАК, Данило ЧЕРЕДНІЧЕНКО, Ярослава ХРИСТИЧ. Окрім того, дівчина виборола і срібну нагороду. Також друге місце посів і В’ячеслав МИХАЙЛІЧЕНКО, на рахунку якого є і «бронза». Її також отримали Денис ЛИТОВЧЕНКО (дві медалі), Максим БЕРЕЗІН (дві медалі), Ілля БОРЯК (дві медалі) та тренер-викладач школи Дмитро НЕТКАЧЕВ (одна медаль).

За підсумками командної першості збірна України посіла друге місце в обох розділах змагань. У змаганнях за версіями «греплінг гі», «греплінг ноу-гі» взяло участь понад 300 спортсменів з 25 країн світу. Для участі в чемпіонаті світу вихованцям міської дитячо-юнацької спортивно школи єдиноборств фінансову підтримку надав відділ у справах молоді та спорту.

Окрім того, з 28 вересня по 3 жовтня в Грузії (м. Тбілісі) відбувся чемпіонат світу з панкратіону («традішн», «еліт»), де учні ДЮСШ єдиноборств Олександр КОЗЛОВ (розділ «еліт») та Денис НИКОНЕЦЬ (розділ «традішн») в складі збірної команди України завоювали бронзові нагороди.