Надрукувати
Перегляди: 1675

Молодіжна педагогічна спілка спільно з відділом молоді та спорту втілюють у життя проект «Я розповім тобі про Суми», який став переможцем міського конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства у сфері роботи з дітьми та молоддю, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка з міського бюджету».

У рамках цієї ініціативи у вівторок, 11 жовтня, для дітей та учнівської молоді міста відбувся пізнавальний вишкіл «Суми-квест», який Молодіжна педагогічна провела спільно з туристсько-краєзнавим відділом обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю. На станціях квесту діти виконували цікаві завдання та дізнавались нове про історію, архітектуру та пам’ятки рідного міста, звичаї та обряди українського народу. Переможці квесту отримали грамоти та солодкі призи.

Щосуботи, починаючи з вересня, діти та учнівська молодь мають можливість мандрувати центральними вулицями міста, відкриваючи нові сторінки з історії Сум, знайомлячись із культурною та літературною спадщиною обласного центру, старовинними та сучасними пам’ятками архітектури. Тематика екскурсій: «Суми – козацьке місто», «Вулиця Троїцька – пам’ятник архітектури під відкритим небом», «Я розповім тобі про Суми», «Суми мистецькі», «Суми сучасні та старовинні», «Природна перлина міста», «Алеями старого парку», «Дзвони пам’яті», «Місто славить героїв».

У жовтні та листопаді відбудуться вісім автобусних екскурсій для дітей та педагогів міста «Суми – місто над Пслом». Відвідування визначних місць обласного центру заплановані на 18, 19, 26, 27 жовтня та 4 листопада.

Також підготовлено до друку порадник для школярів «Я розповім тобі про Суми», в якому йдеться про історію та сьогодення міста. Книга рекомендована для дітей молодшого та середнього шкільного віку. Також порадник буде цікавий усім, хто любить Суми.

У серпні було розроблено навчальну програму для гуртків краєзнавчого напряму «Сумизнавство». Наразі відповідні осередки діють на базі НВК № 41, ЗОШ №21 та обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю, де займається загалом близько 80 дітей.

На 18 жовтня заплановане проведення на базі школи № 21 семінару-практикуму для вчителів географії та біології навчальних закладів міста на тему «Сумизнавство як засіб патріотичного виховання».

Наступного дня, 19 жовтня, на базі обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю відбудеться семінар для керівників гуртків туристсько-краєзнавчого напряму на тему: «Патріотичного виховання дітей та учнівської молоді засобами краєзнавства».