Надрукувати
Перегляди: 1627

Протягом літнього періоду у Сумах оздоровили 65 % дітей міста.

Про це під час засідання виконавчого комітету 18 жовтня доповіла начальник відділу у справах молоді та спорту Віра МОТРЕЧКО.

Звітуючи про стан виконання рішення виконавчого комітету «Про організацію оздоровлення, відпочинку і зайнятості дітей м. Суми в літній період 2016 року», вона зазначила, що цього року міським бюджетом на проведення відпочинково-оздоровчої кампанії 2016 року було виділено понад 3,4 млн грн., що на 810 098 грн. більше за відповідний період минулого року.

Оздоровленням і відпочинком цього літа було охоплено 11141 школярів і 4056 дошкільнят – усього 65 % дітей міста. Витрати на харчування в позаміських закладах оздоровлення та відпочинку були передбачені в середньому 93 грн. на одну дитину на 5-ти разове харчування в день (у 2015 році – 68 грн.).

Цього літа свої двері для дітлахів відкрили 6 заміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, серед яких: «Сонячний» (ПАТ «Насосенергомаш»), «Чайка» (ПАТ «СНВО») «Зоряний» (ПАТ «Сумихімпром»), «Орлятко (ПАТ «Сумбуд»), «Універ» (СумДУ), «Зоряний» (КП «Шляхрембуд»). У кожному із цих закладів були дотримані вимоги чинного законодавства стосовно безпеки життєдіяльності, організаційного та санітарно-гігієнічного режиму, створення умов для повноцінного харчування, медичного обслуговування, підборі кваліфікованих педагогічних кадрів і медичного персоналу. Тому випадків інфекційних хвороб та харчових отруєнь зареєстровано не було.

Окрім того, Віра Мотречко зауважила, що, як і в попередні роки, першочергова увага приділялася оздоровленню дітей пільгових категорій. На придбання путівок до закладів оздоровлення та відпочинку для 715 дітей пільгових категорій з міського бюджету було спрямовано 2, 2 млн грн. За літній період 2016 року було охоплено 9224 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки. 24 з них відвідали такі дитячі центри України як «Артек» (м. Київ, Пуща-Водицький лісопарк) і «Молода гвардія» (м. Одеса).

У позаміських закладах оздоровлення та відпочинку «Червона гвоздика» (м. Бердянськ), «Дніпро», «Дельфін», «ім. Гагаріна» (Херсонська обл.), державному позашкільному оздоровчому закладі санаторного типу «Ровесник» (м. Суми) за кошти державного і обласного бюджетів забезпечено оздоровленням і відпочинком 46 дітей батьків, один з яких загинув, отримав поранення, брав або бере участь в зоні АТО.

Начальник відділу у справах молоді та спорту наголосила на тому, що успішно здійснити заходи з оздоровлення, відпочинку і зайнятості дітей влітку 2016 року допомогла злагоджена робота та взаємодія органів місцевої виконавчої влади, профспілок, керівників підприємств, навчальних закладів, оздоровчих таборів. Збільшення фінансування за рахунок міського бюджету з кожним роком дає можливість оздоровити більшу кількість дітей, батьки яких не в змозі придбати їм путівки самостійно.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зауважив, що оздоровлення дітей і надалі залишатиметься в пріоритеті для міської влади. Сам же проект рішення «Про організацію оздоровлення, відпочинку і зайнятості дітей м. Суми в літній період 2016 року» члени виконавчого комітету підтримали одноголосно.