Надрукувати
Перегляди: 1657

Сумські старшокласники випробували себе на витривалість, кмітливість та знання історії рідного міста. Таку можливість вони мали під час міського квесту «Історичні перегони», який організували у Сумському палаці для дітей та юнацтва.

Змагалися чотири команди, які представляли заклади сумського позашкілля: «Екограй» (Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді), «Отамани» (Центр науково-технічної творчості молоді), «Слобожани» (Центр військово-патріотичного виховання), «Вісімка» (Палац дітей та юнацтва).

Молоді відчайдухи зібралися у одному місці, де отримали свій маршрут та стартували вулицями обласного центру.

Основними станціями перегонів стали: Воскресенська церква, скульптура «Диво-Писанка», зображення засновника міста Суми Герасима Кондратьєва на будівлі, готель «Суми» та ін.

З великим задоволенням квестівці рухалися середмістям, відшукуючи потрібні станції, знайомлячись із окремими історичними та архітектурними пам’ятками Сум. Учасники команд спільно вирішували різні пізнавальні завдання, розгадували фотокросворди, виявляли свою ерудицію, кмітливість. Крім цього, старшокласники перебували на максимумі своєї уваги, логічного та асоціативного мислення, спритності.

Для кожного з них «Історичні перегони» стали сплеском позитивних емоцій, змагального духу, відчуття себе частиною одного цілого – команди. Це була гарна нагода відкривати для себе цікаві сторінки історії міста над Пслом.

Впевнені, що такий квест сприятиме, аби відомі слова нашого славетного земляка, Почесного громадянина міста І. Г. Харитоненка «Любіть Суми так, як люблю я» стали життєвим орієнтиром для юних сумчан.

І не так важливо, які місця посіли учасники, адже «Історичні перегони», які мали на меті розвиток у молоді інтересу до свого міста, бажання творити його майбутнє; виховання у них любові до малої батьківщини, почуття поваги до її традицій та історичного надбання, виконали свою місію і на переконання організаторів та юних сумчан, мають усі шанси стати традиційними.

Тож Палац дітей та юнацтва вже нині запрошує усіх охочих долучитися до міського квесту вже наступного року.