006.jpg

У понеділок, 6 лютого, року представники школи № 5 презентували проект «Школа Енергії» на засіданні лідерів учнівського самоврядування шкіл міста, яке проходило на базі Палацу дітей та юнацтва.


Метою проекту є покращення енергоефективності та енергозбереження в школах шляхом проведення енергетичних моніторингів для підняття рівня обізнаності школярів щодо витрат енергії та передачі їм технічних знань з питань споживання енергії.

«Проект відбувається вже другий рік в Україні, й ми є його безпосередніми учасниками. Торік було відібрано з усієї країни 25 шкіл, а в цьому 15, і нас у тому числі», – зазначила керівник проекту «Школа Енергії» у Сумах учитель англійської мови школи № 5 Вікторія ЛОМАКА.DSC 010

У рамках цього проекту учні разом з керівником проводили безліч вимірювань пов’язаних з енергоспоживанням в їхній школі, вчились користуватись спеціальними приладами та робити розрахунки й висновки.

Представники «Школи Енергії» презентували лідерам учнівського самоврядування шкіл міста свій відеоролик, у якому надано поради щодо збереження енергії.

Наостанок Вікторія Ломака закликала лідерів учнівського самоврядування шкіл міста брати участь у виклику #school_energy 2:0, метою якого є створення відео з обіцянкою, що саме робитиме кожен задля збереження енергії. На найактивніших учасників чекають подарунки.