005.jpg

Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді склав для вихованців прийомних сімей і дитячого будинку сімейного типу пізнавальну програму на весняні канікули.

Підопічних центру ознайомили із роботою Сумської філії НТКУ «Сумська регіональна дирекція» та організували екскурсію до музеїв Лесі Українки та народних ремесел і побуту.

Під час відвідин телерадіокомпанії діти мали поспілкуватись із журналістами радіо «Слобода FM», яка дарує слухачам дитячі, музичні та інформаційні передачі. Гості спробували себе в ролі спортивних коментаторів, поговорили на тему: «Чому я люблю футбол». Діти з задоволенням прослухали розповідь, як конкретна передача потрапляє до глядача, а також подивились на роботу режисерів, звукорежисерів, операторів і побачили як телевізійні виходять в ефір.

Цікавою та зворушливою була розповідь юних екскурсоводів Косівщинської школи про перебування Лесі Українки на Сумщині, враження про яке вона залишила у «Весняних співах».

Із не меншим задоволенням діти ознайомились із різноманітними видами народних ремесел та традиційними предметами народного побуту, археологічними знахідками.

Пізнавальна програма весняних канікул, підготовлена міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для прийомних дітей та вихованців ДБСТ, ознайомила їх з історичним минулим та розширила уявлення про сьогодення.