0010.jpg

Учні Сумського міжрегіонального вищого професійного училища зустрілись із правоохоронцями-кінологами та чотирилапими «полісменами».

Підлітки не лише дізналась від кінологів про виховання та роботу службових тварин, а й взяли участь у чергових тренуваннях чотирипалих.

Кінолог Олена ГЛАДКОВА, неодноразовий чемпіон України зі спортивного дресирування, разом зі своїм вихованцем Отто продемонстрували курс слухняності та виконання команд, поданих як голосом, так і жестом.

Інспектор-кінолог Євген КОВТУНЕНКО та його підопічна, німецька вівчарка Гера, шукали серед речей заховані боєприпаси та затримували умовного злочинця, після чого полісмен запропонував охочим спробувати себе в ролі дресирувальника.

Майбутній кухар-кондитер Діана СОЛОВЙОВА першою зі своїх одногрупників вдягла спеціальний рукав, і сміливо зіграла роль порушника: «Було одночасно страшно, особливо коли Гера стрибнула на «рукав», і водночас цікаво. Собака дуже розумний та дисциплінований».

Учні училища засипали правоохоронців запитаннями щодо їхніх «напарників»: як тренуються собаки, чим харчуються, в яким умовах можуть працювати, як швидко піддаються дресурі, з якого віку можна брати цуценят для навчання тощо.

В адміністрації навчального закладу наголосили на тому, що такі візити важливі й потрібні. Адже діти більш детально знайомляться з роботою поліції та дізнаються багато нового, цікавого, і, що важливо, – корисного.