002.jpg

Відділ молоді та спорту запланував на другу половину травня проведення ряду цікавих масових молодіжних і спортивних заходів.

Про них на брифінгу 16 травня розповіли начальник відділу у справах молоді та спорту Віра МОТРЕЧКО, голова ГО «Молодіжне об'єднання Екстрим стайл» Кирило БУРЛАКА, керівник ГО «Інститут реформ та інформатизації суспільства» Іван ШКУРАТ.

За два дні, 18 травня, повідомила Віра Мотречко, до Дня Вишиванки на автостоянці біля ТРЦ «Мануфактура» відбудеться фестиваль молодіжної творчості «Зігріє душу вишиванка». Він розпочнеться о 16:00 і триватиме до 21:00. У ньому візьмуть участь студентські колективи ВНЗ міста (СумДУ, СНАУ, СДПУ ім. А. С. Макаренка, ХНУВС, медичний коледж, будівельний коледж, машинобудівний коледж СумДУ, коледж харчової промисловості НУХТ), які представлятимуть номери у номінаціях: вокал, хореографія, гра на музичних інструментах, СТЕМ, пантоміма, оригінальний жанр. У рамках фестивалю заплановано проведення танцювального флешмобу. Дрес-код – вишиванка.

Наступного дня, 19 травня, сумська молодь зможе зробити ще один «Крок до кар’єри». Захід із такої назвою відбудеться в рамках реалізації Всеукраїнського проекту «День кар’єри». «Захід спрямований на тих, хто шукають роботу чи бажають визначитись із майбутньою професією», – зазначив Іван Шкурат.

Молодь зможе більше дізнатись про професії або працевлаштуватись, роботодавці знайти собі працівників, а навчальні заклади – майбутніх абітурієнтів.

Співорганізаторами заходу є громадські організації міста, ВНЗ міста, міський центр зайнятості, підприємства обласного центру. «Крок до кар’єри» проходитиме у Конгрес-центрі СумДУ з 11:00 до 15:00.

Цього ж дня відбудеться і міський «День здоров’я» зі спортивного орієнтування серед команд шкіл, вишів, закладів профтехосвіти, промислових підприємств, організацій, спортивних клубів та сімей. Місцем змагань стане урочище Баранівка (біля спортивно-оздоровчого табору «Орлятко»). Із 10:00 до 11:30 пройде реєстрація учасників, а вже опівдні вони вирушать на старт.

20 травня з 12:00 до 23:00 на вулицях Сум лунатиме музика. Запрошені музиканти по черзі гратимуть на трьох локаціях: біля Альтанки (12:00), пам’ятника цукру (15:00), автостоянки ТРЦ «Мануфактура» (17:30). «День вуличної музики» проводять із метою популяризації музики, єднання містян навколо музики до всесвітнього Дня вуличної музики. Цей проект є одним із переможців міського конкурсу програм (проектів, заходів), для реалізації яких у 2017 році буде надана фінансова підтримка з міського бюджету. «Проведення таких фестивалів сприятиме залученню людей до Сум. Я вірю, що з часом може бути так, що люди приїжджатимуть до нас спеціально задля того, щоб побувати на такому фестивалі, і це сприятиме розвитку нашого міста», – переконаний його ідейник Кирило Бурлака.

А почати літо він пропонує сумчанам фестивалем «Sumy Extreme Style», який розпочнеться 4 червня о 16:00 біля ТРЦ «Мануфактура». У такий спосіб організатори заходу прагнуть популяризувати здоровий спосіб життя та екстремальні види спорту.