005.jpg

Управління освіти і науки нагадує учасникам зовнішнього незалежного оцінювання, як поводитись на тестуванні.

Передусім треба пам’ятати: допуск до пункту тестування за наявності чітко визначених документів: Сертифікат ЗНО, документ, що посвідчує особу (серія та номер якого зазначені у Сертифікаті) та запрошення-перепустка.

Для виконання роботи учасникам знадобиться ручка з пастою насиченого чорного кольору, хоча краще мати дві-три – про запас. За бажанням чи в разі потреби можна взяти з собою прозору пляшку з питною водою.

Учасникам зовнішнього оцінювання заборонено використовувати в пункті ЗНО та мати при собі протягом часу, відведеного на виконання сертифікаційної роботи, засоби зв’язку, пристрої зчитування, обробки, збереження та відтворення інформації, а також окремі елементи, які можуть бути складовими технічних засобів і пристроїв.

Цього року інструктори в аудиторії звертатимуть особливу увагу на наявність в учасників смарт-годинників. Краще залишити їх удома або ж на спеціально відведеному для речей місці в аудиторії, адже в разі виявлення в учасників тестування смарт-годинників, а також мобільних телефонів, навушників, флеш-накопичувачів, USB-кабелів тощо учасник змушений буде залишити пункт проведення ЗНО достроково, а результат виконання тесту з певного предмета буде анульовано.