004.jpg

13 червня у Сумах відбулося вручення сертифікатів молоді, що пройшла стажування в органах місцевого самоврядування.

Загалом цьогоріч було прийнято 68 заяв на проходження стажування від молодих людей віком від 18 до 35 років.

Проте успішно пройшли стажування, яке тривало понад два місяці, 45 осіб, 33 з яких рекомендовано до зарахування кадрового резерву. Ще дев’ятьох відзначено подяками відділу у справах молоді та спорту за ініціативність та всебічну організаційну допомогу під час проведення загальноміських молодіжних заходів у період проходження стажування.

Кожен із молодих людей мав змогу ознайомитись зі специфікою роботи виконавчих органів ради, положеннями та статутами, із законодавчими та нормативними актами, які регламентують роботу виконавчих органів міської ради, підприємств, установ та організацій.

Відвідували стажисти сесії міської ради, засідання виконавчого комітету, постійних комісій, наради, різноманітні тренінги, такі як: «Медіаграмотність», «Подолання дискримінації молоді при трудових відносинах: Працевлаштування. Робота. Звільнення», «Лідерство та публічні виступи», «Команда та командоутворення».

Сертифікати молоді про проходження стажування в органах місцевого самоврядування вручив секретар міської ради Андрій БАРАНОВ.

Він побажав молодим людям не зупинятися на досягнутому, розвивати свої здібності і надалі, а отриманий досвід направляти в правильне русло та працювати на благо рідного міста.

Поцікавився Андрій Баранов і враженням хлопців та дівчат від проходження стажування. Ті відповіли, що здебільшого все сподобалося, але при цьому мали і багато побажань щодо вдосконалення роботи деяких структурних підрозділів міської ради.

Така позиція молоді, сказав Андрій Баранов, не може не радувати, адже саме від молоді залежить, наскільки інтенсивно Суми будуть розвиватися, а тому конструктивна критика завжди сприймається.