005.jpg

У День Конституції в Сумах зустрічали учасників міжнародної факельної естафети «Всесвітній біг заради гармонії».

Цьогорічна естафета стартувала 18 червня у Запоріжжі. Учасники бігли з метою пропаганди здорового способу життя та соціальної активності, поширення ідеалів дружби і гармонійного співіснування народів у світі, а також налагодження дружніх стосунків, порозуміння і взаємоповаги між жителями різних регіонів України. Символом гармонії та єднання є палаючий факел, який бігуни передають одне одному. Загалом 25 атлетів побували цього разу у Запорізькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Кіровоградській, Черкаській, Полтавській областях. Усього подолали понад 900 км.

28 червня у сквері Шевченка в Сумах  із завершенням естафети її учасників вітали перший заступник міністра молоді та спорту України Ігор ГОЦУЛ, представники міської та обласної влади, обласного відділення НОК, небайдужі до спорту містяни.
Ігор Гоцул подякував атлетам за підтримку ініціативи, а владі за підтримку фізичної культури та спорту.

«Я щиро дякую від Міністерства спорту, від Національної федерації легкої атлетики та Національного олімпійського комітету за таку чудову ініціативу, що спрямована на пропаганду здорового способу життя і на об’єднання країни, що несе ідеали миру країні і громадянам. Щиро дякую владі області та міста,

що підтримують спорт, дають змогу громадянам реалізувати конституційне право на заняття спортом, на здоровий спосіб життя», – зазначив посадовець.
Міський голова у своєму вітальному слові також відзначив важливість проведення подібних заходів в Україні.

«Дякую учасникам за участь у важливій і нелегкій справі. Сьогодні нам дуже потрібна гармонія в суспільстві, в державі, в області, в місті, в душі кожного сумчанина, кожного українця. Нині країні вкрай потрібні мир спокій, і досягти цього ми можемо лише разом», – наголосив очільник Сум.

Організатор акції Євген ФУРС символічно передав керівництву міста області факел та вручив символічні медалі.

«Всюди, де ми бували, ми збирали побажання. І всі українці бажали лише одного – миру. Заради миру ми біжимо, заради миру люди працюють, заради миру зі зброєю в руках боронять кордони на бойових постах», – сказав він.

Всесвітній біг заради гармонії проводиться у понад 100 країнах світу протягом останніх 30 років. В Україні естафета відбувається з 1991 року. За цей час її учасники подолали понад 52 тис. км по Україні. Факел тримало майже 365 тисяч наших співвітчизників.