007.jpg

У неділю, 17 грудня, міський голова Олександр ЛИСЕНКО зустрівся з учасниками Відкритого молодіжного форуму «Студентське самоврядування», що відбувся вихідними в Сумах.

На форум зібрались 98 лідерів студентського самоврядування з різних областей України та Сум: 50, що були обрані з 250 охочих, представляли 18 обласних центрів, решта – сумські виши.

У рамках заходу відбулись презентації громадських організацій «Українська молодіжна рада», «Молодіжна правозахисна агенція», Студентського пакету законодавчих ініціатив, тренінг «Комунікація в студентському самоврядуванні». Також учасники попрацювали у групах над проектами адвокаційних кампаній.

В останній день молодь поспілкувалась із міським головою. Звертаючись до учасників заходу, Олександр Лисенко подякував їм за небайдужість та активність, нагадавши, як у 2004 році сумське студентство стало предтечею Помаранчевої Революції.

Міський голова закликав присутніх і надалі виходити з ініціативами, що стосуються молоді та молодіжної політики. Натомість справа можновладців усіх рівнів, переконаний він, мають дослухатись до голосу студентства. Керманич Сум пообіцяв особисто передати Резолюцію Форуму, в якій йдеться про захист прав студентів, депутатам Верховної Ради України, аби вони зважили на ці пропозиції при ухваленні нового Закону України «Про молодь».

«Такі зустрічі потрібні, адже на них молодь виробляє спільну позицію по питаннях, що її безпосередньо стосуються, і визначається з тактикою дій. Важливо, що саме сумчани є ініціатором таких заходів, адже наша молодь завжди була генератором молодіжних ініціатив, і багато чого позитивного, що робили студенти починалось у нашому місті»,– зазначив очільник Сум.

У свою чергу студентство подякувало міському голові та всім причетним до організації Форуму, за гарну підготовку та проведення заходу.