006.jpg

Таку можливість сумському юнацтву дає Конкурс найкращих проектів євроклубів. Його вже вдруге організовує Представництво ЄС в Україні.

Щоб виграти – достатньо запропонувати найцікавішу ідею для короткострокового проекту, який ваш Євроклуб планує організувати з березня по червень 2018 року.

10 Євроклубів, які запропонують найкращі ідеї проектів, отримають підтримку для втілення їх у життя. Переможці будуть нагороджені спеціальними сертифікатами від Представництва ЄС та запрошені на Гала Форум у вересні цього року.

Загальна тема конкурсу - «Як рух України до ЄС змінює нашу країну?».

Проекти можуть відповідати на одне або декілька з наступних питань:

• Як рух України до ЄС змінює Ваше місто?

• Які сліди залишила Європа в історії твого населеного пункту?

• Яке значення мають європейські цінності в житті твого міста?

• Яким чином підвищити в твоєму місті рівень толерантності, поваги до оточуючих, дотримання законів тощо?

Можливі ідеї проектів:

• Громадські акції у різних містах (одночасно або послідовно) за участю кількох Євроклубів: флешмоби, публічні кампанії з поширення інформації, волонтерські заходи, екологічні заходи на рівні школи чи дому тощо.

• Віртуальний поїзд дружби – обмін досвідом між різними Євроклубами: проведення он-лайн тренінгів, скайп-зустрічей, інтелектуальних ігор, конкурсів тощо за участю кількох Євроклубів.

• Проведення культурних заходів (фотовиставок, музичних конкурсів, кінопоказів тощо) в різних містах з участю різних Євроклубів.

Євроклуби вільні запропонувати інші ідеї або теми проектів.

Євроклуб може подати необмежену кількість заявок, проте відібрано буде не більше одного проекту від одного клубу.

Конкурс вітає мережування, тому перевага надаватиметься ідеям проектів, до виконання яких залучено не менше 3 Євроклубів, а також співпраця з іншими мережами ЄС, наприклад Інформаційними центрами ЄС, випускниками Програми Еразмус тощо.

Переможці отримають консультаційну, інформаційну та організаційну підтримку проектам, а також фінансування у розмірі до 1000 грн. Усі переможці будуть запрошені на святковий форум мереж ЄС у вересні.

Для участі у конкурсі необхідно заповнити онлайн-заявку за адресою http://euroquiz.org.ua/euroclubs/proj-contest

Дедлайн подачі ідей – 23 лютого. Результати будуть оголошені 15 березня. Усі проекти мають бути реалізовані до 23 червня.

Поспішайте поборотися за звання найкреативнішого Євроклубу України!