004.jpg

У Легкоатлетичному манежі Сумського державного університету розпочався головний національний старт зимового сезону – Чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні.

Найсильніші атлети країни – Олімпійські призери, чемпіони та призери Світу та Європи, Діамантової ліги та багатьох інших змагань приїхали до обласного центру, аби розпочати змагання за перемогу на Чемпіонаті України.

Урочиста церемонія відкриття Чемпіонату розпочалася з вітальних слів учасникам змагань.

Звертаючись до спортсменів, міський голова Олександр ЛИСЕНКО, побажав їм вдалих стартів, упевненості у своїх силах, проявляти себе та порадувати вболівальників досягненнями високих спортивних результатів.

Також керманич міста зазначив, що міська влада підтримує та всебічно розвиває спорт у Сумах.

«Для нас велика честь приймати змагання такого високого рівня, адже ми пропагуємо спорт і здоровий спосіб життя. Ми пишаємося досягненнями наших спортсменів, і це запорука того, що спільно ми можемо розвивати спорт і розвивати наше місто, – сказав Олександр Лисенко. – Торік ми долучились до створення на базі легкоатлетичного манежу центру олімпійської підготовки. Також ми ремонтуємо стадіон «Авангард», щоб нашим спортсменам створити гарні умови для тренувань. Отже, будемо намагатися зробити все, щоб Суми стали спортивною столицею України, а у наших спортсменів були величезні здобутки та перемоги».

Отже, протягом трьох днів сумчани матимуть нагоду в легкоатлетичному манежі поспостерігати за виступами титулованих легкоатлетів вищих спортивних розрядів, зірок світової легкої атлетики, таких як Юлія ЛЕВЧЕНКО, Аліна ШУХ, Сергій СМЕЛІК, Христина СТУЙ, Ганна ПЛОТІЦИНА.

Відмітимо, ці змагання є вирішальним етапом відбору до складу збірної України, яка представлятиме нашу державу на Чемпіонаті Світу, що відбудеться у Бірмінгемі. Загальна кількість учасників змагань склала 468 спортсменів, з них – 281 чоловік, дівчат – 187.